Ponny
3 augusti 2014 17:17

Dressyrklart på ponny-EM

Tysklands Semmieke Rothenberger red hem ännu ett guld i Millstreet då hon med sin Deinhard B vann söndagens kür. Ekipaget levererade en välriden, prydlig och estetiskt tilltalande kür vilken belönades med 79,975 procent av domarna.

Dressyrklart på ponny-EM
Phoebe Peters, Semmieke Rothenberger och Lisanne Zoutendijk är årets medaljörer på ponny-EM i dressyr. EventingPhoto

Närmast efter tyskan var förra årets guldmedaljör Phoebe Peters från Storbritannien som i motsats till häromdagen återigen hade fått ordning på sig och sin ponny och levererade en prydlig uppvisning som gav 78,700 procent av domarna och en silvermedalj att hängas runt halsen.

Bronset gick till Holland och Lisanne Zoutendijk som med Champ of Class belönades med 77,850 procent.

För svenskhoppet Jennifer Lindwall gick det också bra och med en väl genomtänkt kür som för ryttaren är ny för året. Hon har lånat den av av tränaren Elin Aspnäs. Jennifer Lindwall och Hynder Hoeves Ramses tog hem en total 14:e placering. Ryttaren hade själv tippat att hon skulle sluta kring en femtonde placering. Procenten för Jennifer blev 71,600.

Hanna Broms

Arrangörens hemsida med resultat.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden