Ponny
1 augusti 2014 14:29

Sverige långt efter

I ponny-EM är fälttävlansdressyren avslutad. För Sverige, med enbart tre ekipage, ser det inför terrängen inte särskilt ljust ut med sista plats efter dressyren av de åtta nationerna till start.

Sverige långt efter
Michelle Ettwein har 57,5 straff efter dressyren med Midnight af Lergraven. www.eventingphoto.com

Först ut av svenskarna i dag var Michelle Ettwein med Midnight af Lergraven som med en straffpoäng på 57,5 är relativt nöjd med sitt dressyrprov. Näst sist ut i dagens startfält var Selma Hammarström med Three Weels Breeze som med en lite stökig start till trots slutligen landade på 65,14 procent vilket ger 52,3 straff och är bäst av svenskryttarna.

Nationstävlingen anförs av Frankrike på 124,2 straff tätt följt av Tyskland och Italien med 127,7 respektive 128,8 straff. Att tyskarna är revanschsugna efter att två år i rad tappat sina lagryttare ute i terrängen råder inga tvivel om. Vid CCIP** Marbach i maj sågs till exempel de tyska ponnyryttarna coachas av Ingrid Klimke, Michael Jung och Bettina Hoy.

Den individuella tävlingen leds av Frankrikes Victor Levecque med Qualitat des Bourdons som levererade en så gott som felfri ritt vilken belönades med 80,42 procent som omräknat ger 29,4 straff.

8,9 straff efter Victor Levecque ligger Isabelle Upton med Alfie XI som ingår i Storbritanniens lag. På tredje plats inför terrängen återfinns Emma Brüssau med Rocky 536 som är del av det tyska laget.

Resultat

Hanna Broms

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden