Sport
18 november 2016 12:45

Startklart för inomhusfälttävlan

Nu är det klart vilka ryttare som rider året inomhusfälttävlan på Friends.
Andreas Ostholt är dessvärre inte en av dem, han har brutit handleden vid ett fall i Stuttgart.

Startklart för inomhusfälttävlan
Ingrid Klimke vann både individuellt och i lag vid inomhusfälttävlan i Friends förra året. Nu kommer hon tillbaka för att försöka försvara sin seger.

Inomhusfälttävlan blir allt mer populärt vid stora evenemang. Det som skiljer tävlingarna på Sweden International Horse Show är att det också finns en nationstävling, vilket inte är så vanligt.

– Lagtävlingen tillför mycket till det sportsliga. De allra flesta andra inomhustävlingar har bara individuella tävlingar, säger tävlingsledare Jan Jönsson, i ett pressmeddelande.

Tävlingen har varit mycket uppskattad av publiken under de två tidigare åren. Men förhoppningen är att det inte blir lika dramatiskt som i Stuttgart tidigare i veckan. Då gick två ekipage omkull ganska våldsamt och Andreas Ostholt, som finns med i den ursprungliga laguppställningen till Friends nästa vecka, bröt handleden och har opererats.

– Andreas kommer att ersättas, men vi väntar på det tyska ridsportförbundet vilken ryttare som kommer i stället, berättar Caroline Berggren, marknadschef för Sweden International Horse Show.

Tyskland, som vann lagtävlingen förra året, representeras därför just nu av Ingrid Klimke, vinnare även individuellt förra året, Peter Thomsen och Hanna Knüppel.

För Nya Zeeland rider Samanta Birch, Dan Jocelyn, Elizabeth Power och Grant Wilson, medan Storbritannien representeras av Fiona Breach, Sarah Bullimore, Harriet Dickin och Tom McEwan.

Sedan tidigare är det klart att Niklas Lindbäck, Sara Algotsson Ostholt, Ludwig Svennerstål och Hanna Berg rider för Sverige.

Inte mindre än sex av ekipagen har varit med i OS en eller flera gånger, så startfältet är imponerande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden