Fälttävlan
30 november 2017 21:48

Svensk seger i suverän stil och vinnartraktor till Louise

HemmasegerFriends Action Night avrundades med inomhusfälttävlan och en hejdundrande svensk seger. Louise Svensson Jähde slog inte minst Europamästaren Ingrid Klimke och styr hemåt med en traktor för drygt 200 000 i bagaget.

Svensk seger i suverän stil och vinnartraktor till Louise
Över stock och sten och genom vatten. Louise Svensson Jähde och hennes Waikiki körde raka spåret till seger. Foto: MIkael Persson/MiP Media

15 ryttare kom till start i Sweden International Horse Shows Indoor Cross Country och de internationella proffsen red loss till rejält diskodunk och jubel. Med nya regler för att främja säkerheten betade de först av två faser där felfritt gällde innan de släpptes i väg i omhoppningen där tiderna först kapades gång på gång.

Hela det svenska medaljlaget från EM gav sig in i matchen. Bästa svensken på världsrankningen, Louise Svensson Jähde,  gick ut som nummer åtta och därefter var det slut på kapandet – hennes tid med Waikiki 207 räckte till seger och vinnartraktorn.
– Jag har ridit inomhusfälttävlan förut, men aldrig med en sådan stämning som här, säger den glada vinnaren.

Sista ryttaren ut var ingen mindre än den regerande Europamästaren Ingrid Klimke. Tillsammans med Parmendies var hon allra närmast att slå Louise, men var 14 hundradelar från segertiden.
– Jag var nervös Ingrid red, men marginalerna var på min sida och det blev en fin säsongsavslutning, säger Louise som driver eget i Tyskland med sin fästman.
– Han sa innan att han ville ha traktorn…

Resultaten räknades även i en lagtävling. Sverige med Louise, Ludwig Svennerstål, Sara Algotsson Ostholt och Niklas Lindbäck låg ett bra tag i ledning, men blev slutligen tvåa efter det mixade laget. Tyskland kom tvåa och Storbritannien fyra.

Förbundskaptenen Fredrik Bergendorff var strålande nöjd med sitt lag.
– Hela laget red otroligt. De är världsklassryttare alla fyra och en sådan bra runda som Louise gjorde har jag inte sett här på flera år.

Resultat

171130louiseprisrt
Vinnarduon hyllades på Friends arena. Foto: Roland Thunholm
Sweden International Horse Show
Waikiki var helt med på noterna. Foto: Mikael Persson/MiP Media
Louise Svensson Jähde Waikiki
Louise tog segern i helt suverän stil till hela Friends jubel. Foto: Kim C Lundin
171130klimkert
Ingrid Klimke blev tvåa. ArkivFoto: Roland Thunholm
171130josephmurphyrt
Joseph Murphy och Electric Cruise knep tredjeplatsen. Foto: Roland Thunholm
171130powersrt
Elisabeth Power och Doonaveeragh O One segrade förra året. Den här gången blev det en fjärdeplats. Foto: Roland Thunholm
171130ludwigrt
Ludwig Svennerstål och trestjärnigt meriterade El Kazir gav järnet och var ruggigt nära segern. En bom för mycket föll för att det skulle gå vägen och det blev en sjätteplats. ”Hästen gjorde ett bra jobb” säger Ludde och berättar att Event Rider Masters är ett av målen för nästa år. ”Bra publik och perfekt att komma hit, visa upp sig och träffa folk och sponsorer” säger han vidare om dagens tävling. Foto: Roland Thunholm
171130saraaort
Sara Algotsson Ostholt lånade mamma Margaretas uppfödning och syster Lindas tävlingspartner Fairnando. Ekipaget blev elva. ”Det kändes riktigt bra redan när jag provade honom i måndags” säger Sara. Foto: Roland Thunholm
171130niklaslindbäckrt
Niklas Lindbäck, som strax innan säkrade segern i Ride & Drive lånade Mailman och landade på plats 14. ”Bra komplement för oss under vintern” säger Niklas om inomhusfälttävlan. ArkivFoto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden