Avelsnyheter
10 oktober 2021 09:18
Ridsportplus

Ägaren om 5-årsvinnaren: ”Inte lätt att rida in”

BreedersHan har alltid visat talang och förmåga. Men också varit lite knepig. Årets vinnare av Breeders i hoppning för 5-åringar är Kanndento KR. "Jag sa till ägarna att om ni vill slösa bort era pengar och åka hit så ställer jag upp. Men då måste ni se till att han går att styra," säger hästens ryttare Shane Carey.

Ägaren om 5-årsvinnaren: ”Inte lätt att rida in”
Kanndento och Shane Carey tog täten i ärevarvet när 5-åringarnas championat var klart på lördagskvällen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev Kanndento KR (SWB hingst f 2016 e Kannan-Cardento, uppf Krondala Stuteri AB, äg Charlotte Malmborg och Li Krog) som vann Breeders för 5-åriga hopphästar på Flyinge på lördagskvällen.

Nu var han redo för uppgiften. Li Krog.

Detta efter att ha fått kvällens enda 9:a för hoppförmåga av testryttaren Jeroen Dubbeldam.
– Jag tänkte inte ge honom en 9:a först, även om jag kände att han var, skarp, kvick och försiktigt. Men sedan var han i ett hinder lite och då fick jag den reaktionen jag ville ha från honom. Och sedan gav han mig o den känslan jag ville ha för att ge honom en 9:a, säger testryttaren.

 

Vinnarhästens uppfödare Annicka Mickelsson fick fullt upp när hon köpte Kanndentos mamma.
– Vi hittade henne på annons, hon hade inte gjort någonting. Hon var svårhanterlig och lite skygg. Jag la ner mycket jobb på henne. Men hon fick förtroende fort, säger hon.

Första avkomman

Kanndento KR är stoets första föl och hennes övriga avkommor visar samma kvickhet och kraft som storebror.

Det var delägaren Li Krogs dotter Kim Krog som hittande annonsen på Kanndento KR när han var föl.
–  Han var inte helt lätt att rida in, men min dotter la ner mycket arbete på honom och han blev allt bättre. När Kim blev gravid så bad vi Shane om hjälp med att tävla hästen, säger Li Krog.

Shane-carey-kanndento-1-211007-rt
Kanndento KR, riden av Shane Carey, toppade 5-åringarnas andra kval. Foto: Roland Thunholm
Kanndento
Kanndento KR under testridningen. Foto: Roland Thunholm
5årsvinnare
Kanndento under Shane Carey med ägaren Li Krog och testryttaren Jeroen Dubbeldam på marken under prisutdelningen. Foto: Roland Thunholm

Ägarteamet Charlotte Malmborg och Li Krog hade tidigare ägt Zacramento (SWB val f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson) tillsammans. Det var en framgångssaga med bland annat EM-silver i lag och seger i världscuphoppningarna i Oslo under Douglas Lindelöw. 

Förhoppning om seger

Det fanns en förhoppning i teamet kring Kanndento att han skulle kunna vinna, särskilt efter de fina siffrorna från domarna tidigare i veckan. Men det var inte så länge sedan Shane Carey var tveksam till att rida Breeders med honom.
– Jag sa till ägarna att om ni vill slösa bort era pengar och åka hit så ställer jag upp. Men då måste ni se till att han går att styra, säger ryttaren som dock var mer bestämd med ett tydligt nej när frågan om att rida Falsterbo med Kanndento dök upp i somras.

– Det var rätt beslut, nu var han redo för uppgiften. Det finns så mycket tävlingar för de unga hästarna och jag tycker inte man ska åka på allt om hästen inte är redo för det, säger Li Krog.

–  Jag och Shane sa innan att oavsett om han vinner eller inte så vet vi nu att det är en bra häst, fortsätter hon.

Resultat
Livesändning via SWB:s hemsida (pay per view)
Kval- och finalregler

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om Breeders Trophy i hoppning (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden