Avelsnyheter
10 oktober 2021 17:14
Ridsportplus

Ryttarparet fajtades om segern: ”Väldigt glad”

BreedersPå Grevlunda är det inte bara Peder Fredricsons placering som världsetta som firas med hela teamet i kväll, söndag. Det finns också en nybliven segrare i Breeders i hoppning för 7-åriga hästar efter att Grevlundas beridare Stephanie Holmén snuvade sin pojkvän på segern tillsammans med Skylander VS.

Ryttarparet fajtades om segern: ”Väldigt glad”
Paret Stephanie Holmén och Carl Walter Fox gjorde upp om segern i Breeders för 7-åriga hopphästar. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Segern i 7-åringarnas final på Flyinge på söndagen gick till Grevlundas Stephanie Holmén och Skylander VS (SWB hingst f 2014 e Stolzenberg-Cassini II, uppf Viksbergs Säteri AB, äg Viksbergs Säteri AB och Grevlundagården i Vitaby AB).

Han är känslig och har hur mycket fin hoppning i sig som helst. Stephanie Holmén.

Det här efter att ha slagit sin pojkvän Carl-Walter Fox och Dior (SWB sto f 2014 e Diamantino VDL-Al Cantino, uppf Bollerups Lantbruksinstitut, äg Lise-Lotte Erlandsson) med endast fem hundradelar i omhoppningen.

– Jag var mest taggad på att vinna klassen själv, men om någon annan än jag nu skulle vinna så hade det ju varit roligt om det var Carl. Men jag är väldigt glad, säger Stephanie Holmén som har ridit den kvicke och smidige Skylander VS i ett och ett halvt år nu.

Det var sex ekipage av de tolv som startade finalen som tog sig till omhoppning i 7-åringarnas final över 1,40-hinder.

Såg säker ut

Carl Walter Fox fick till en runda som såg säker ut, men det syntes också att den unga hästen inte hade så mycket erfarenhet av att gå mot klockan, och detta visste Stephanie Holmén om när hon startade efter sin pojkvän och satte fart på kvicke Skylander.

Stephanie Holmén-skylander 8 211010 Rt
Stephanie Holmén och Per-Inge Birgersson. Foto: Roland Thunholm
Stephanie Holmén-skylander 5 2110102 Rt
Känslig med enorm kapacitet. Så beskriver Stephanie Holmén Skylander. Foto: Roland Thunholm

–  När jag gick i mål och såg att jag bara hade varit några hundradelar snabbare så tänkte jag att det var tur att jag ändå red på för han var verkligen snabb, säger segraren.

Hon beskriver segerhästen som elektrisk med mycket motor och kapacitet. Han varvar igång motorn när det är dags för arbete.
– Och så är han känslig och har hur mycket fin hoppning i sig som helst.

”Enorm kapacitet”

Uppfödaren Viksbergs Säteri utanför Södertälje har ungefär 30 hästar, en avel som började för så där 13 år sedan, igångsatt av döttrarnas hästintresse. Företaget är fortfarande delägare i Skylander och Per-Inge Birgersson från säteriet såg glad och stolt ut med den klassiska, gigantiska segerchecken efteråt.
– Skylander har en enorm kapacitet och han har bara blivit bättre och bättre ju svårare uppgifter han får.

Hur Stephanie Holmén ska fira segern är redan klart. Det var sedan tidigare planerat att hela teamet på Grevlunda ska träffas i kväll, söndag, och äta middag för att fira att Peder Fredricson, har blivit världsetta i hoppning.
– Det passar ju bra att fira det här också, säger Stephanie Holmén.

Resultat
Livesändning via SWB:s hemsida (pay per view)
Kval- och finalregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om Breeders Trophy i hoppning (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden