Sverige
8 december 2020 11:32

Ägarna vill storsatsa på Skogslotten

SatsningStefan och Anita Jonsson, ägare till Stall Skogslotten utanför Norrköping där det idag finns flera ridhus och ridbanor, vill satsa på en ännu större anläggning. I planerna finns även hästnära boende, med 125 bostäder i anslutning till den nya ridskolan.

Ägarna vill storsatsa på Skogslotten
Anita Jonsson äger och driver Skogslottens RF tillsammans med sin man Stefan. Nu vill man expandera. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Skogslottens Ryttarförening skulle ha arrangerat SM hoppning för både ponny och häst i somras, men fick ställa in på grund av coronapandemin. Föreningen har fått en ny chans 2021, men platsen för mästerskapen är en anläggning som byggs upp endast för SM.

Föreningen håller i vanliga fall till på Stall Skogslotten, som ägs av Stefan och Anita Jonsson. Paret Jonsson har stora planer på expansion, och vill nu skapa en anläggning som kan stå värd för tävlingar som just SM. De vill också bygga omkring 125 bostäder i närheten av anläggningen.

– Det blir boende nära skog och hästar som passar för dem som kanske har en egen häst uppstallad på ridskolan, eller för dem som rider på ridskolan, berättar Anita Jonsson för Norrköpings Tidningar.

Behöver mer yta

Skogslotten har idag cirka tio hektar mark, men det räcker inte riktigt till för ridskolans dryga 60 hästar. Paret Jonsson föreslår därför att anläggningen, som idag omfattar två ridhus, två sandbanor och en gräsbana, ska flyttas till andra sidan vägen.

– På vår önskelista står ett helt nytt ridhus, men också att vi får flytta de två ridhus som vi redan har. Det här projektet ska genomsyras av återvinning och miljötänkande. Därför är vi måna om att återanvända de gamla ridhusen. Men vi vill också installera solceller på taken och ha en damm för att ta till vara på regnvatten, säger Stefan Jonsson till tidningen.

På önskelistan står även en ny utebana, med måtten 60 gånger 150 meter, för att ha plats för större tävlingar.

Enligt Norrköpings Tidningar har samhällsplaneringsnämnden möte idag tisdag, då de ska ta beslut om det ska tas fram ett förslag till detaljplan. Ett eventuellt beslut om att anta en ny detaljplan lär dock dröja till 2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden