Hoppning
11 juli 2018 15:16

Lycklig Agnes vann Amatörtouren på tränarens häst

FalsterboAtt låna sin tränares häst verkar vara ett vinnande koncept. Ettan, tvåan och trean i årets Krafft The Tour of Amatuers red på sina tränares hästar. ”Man kan ju alltid drömma” säger Agnes Olsson som gjorde helt rätt i det – nu blev det seger.

Lycklig Agnes vann Amatörtouren på tränarens häst
Lycklig vinnare. Foto: Roland Thunholm

Agnes Olsson, 18, och Arrac (SWB, val, f  2006, e Aerline H-Cortus, uppf Maria Lindén, äg Sara Grötting) är årets vinnare i Krafft The Tour of Amateurs. Fem ekipage var med till omhoppning på den stora arenan. Tiderna kapades gång på gång, och sista ekipaget ut tog hem segern.
– Det här trodde jag absolut inte, men man kan ju alltid drömma. Och, nu sitter jag här, säger Agnes lyckligt som har rest hela vägen från Mora för finalen.

Ekipage från team Carey tvåa

Arrac tillhör hennes tränare Sara Grötting och Agnes har tränat och tävlat honom allt mer under våren med sikte mot Falsterbo.
– Jag är väldigt tacksam för att Sara hjälper mig och lånar ut sin fina häst.
– Han är fantastisk. Han är en fighter, men väldigt känslig för exempelvis ljud. Han är alltid spänd, men det var bra för att vara han, säger Agnes om hur valacken reagerade på den stora hopparenan.

Finaltvåan Martina Åhs arbetar hos Linnea Ericson Carey och Shane Carey, och silverhästen Exclusief ägs av Shane Carey och Stall Karupslund
– Det är ett fantastiskt team, mycket målmedvetet och mycket träning. Ingen dag går till spillo, säger Martina.

Maja trea med 19-åriga Hera

Maja Törnblom la beslag på tredjeplatsen i finalen med Hera, som ägs av Majas tränare Rebecca Milton. Hera har gått 1,50 med Rebecca och har nu hunnit bli 19 år.
– Men i psyket är hon inte 19, säger Maja med ett leende.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden