Fälttävlan
30 september 2020 12:15

Agria Fälttävlansakademi söker nya talanger

TalangsatsningNu är det dags för ett nytt gäng fälttävlanstalanger att ta plats i Agria Fälttävlansakademi. Satsningen drog igång i fjol och samtliga deltagare i den första årskullen har gjort stora framsteg.

Agria Fälttävlansakademi söker nya talanger
Alice Andersén är en av de unga ryttare som haft stor glädje av talangsatsningen. Foto: Roland Thunholm

– Genom Agria Fälttävlansakademi vill vi hjälpa fälttävlanstalanger att komma vidare mot mästerskap och föra ut budskapet om allsidig träning för hållbara hästar, säger Agnes Fabricius, vd på Agria Djurförsäkring, om satsningen som nu öppnar upp för en andra antagningsomgång.

Förutom att utveckla unga talanger är målet även att öka kunskapsnivån om hållbar träning och tävling med sikte på mästerskap i fälttävlan. Utfallet efter det första året har minst sagt varit lyckat. Samtliga deltagare i den första årskullen har nått mästerskapsnivå och gjort framsteg internationellt.

– Året med Agria Fälttävlansakademi har varit ett värdefullt tillskott i min satsning. Jag har fått möjlighet att bredda och fördjupa mina kunskaper både vad gäller mig själv, min häst och ridningen. Samtidigt har jag fått lära känna nya ryttarkollegor vilket också varit väldigt roligt. Erfarenheterna från mitt år i Agria Fälttävlansakademi kommer jag att bära med mig in i framtiden och är något jag är väldigt tacksam för, säger Alice Andersén, som bland annat vann SM 2020.

– Tanken är att akademin blir det extra komplementet som lyfter ryttarna mot målen. Min roll är att vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer, inte att ersätta ekipagens befintliga tränare, säger Anna Freskgård, elitryttare i fälttävlan, som leder akademin.

Agria Fälttävlansakademi

  • Fem ryttare per läsår antas som stipendiater.
  • Satsningen vänder sig till ryttare mellan 18-28 år som satsar mot mästerskap.
  • Anna Freskgård leder Agria Fälttävlansakademi i samarbete med Agria.
  • Träffarna sker ungefär en helg varje månad, både med och utan häst, under två terminer med start i våren 2021.
  • Individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning och ryttarträning, samt uppsuttna pass där fälttävlans alla moment slipas ingår i utbildningen.

För mer information och ansökan – klicka på den här länken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden