Hoppning
31 augusti 2020 20:00

Agrias Grästour slut för i år – kan komma att utökas

GrästourAgrias Grästour 2020 har varit ett populärt tävlingsinslag i Skåne och i helgen reds finalerna hos Stävie Ryttarförening. Flera klubbar har redan anmält intresse inför nästa sommar då touren kan komma att utökas med högre höjder och även en ponnytour.

Agrias Grästour slut för i år – kan komma att utökas
Ebba Collin, en av finalsegrarna i Agrias Grästour 2020, och resten av pristagarna. Foto: Agrias Grästour

Planeringen inför Agrias Grästour 2020 lades på is under coronapandemins början, men startade snabbt upp igen när det blev tillåtet för seniorer att tävla igen. Därefter har det gått som tåget med nära 400 starter under säsongen som sträckt sig över åtta tävlingsplatser i Skåne.

– Många ryttare har verkligen gått in för touren och tävlat på gräs hela sommaren, i slutändan såg man också att det gav utdelning, menar Bibbi Buhre som tillsammans med Magdalena Regårdh varit drivande bakom touren.

Agrias Grästour 2020 har gått i höjderna 1,00 till 1,30 och responsen från ryttarna har varit positiv, berättar Bibbi Buhre.
– De tycker att det har varit otroligt roligt och utvecklande att hålla sig på gräs i princip hela säsongen. De har också tyckt det var positivt för de har haft något att se fram emot under hela sommaren, vilket har varit välbehövligt i dessa tider. I framtiden kanske det även blir en 1,40-tour och en ponnytour.

Tanken är att touren ska bli ett återkommande arrangemang i Skåne och det är redan flera nya klubbar som har anmält sitt intresse till nästa säsong.
– Förhoppningsvis kan vi komma upp i 12 arrangerande föreningar nästa år och täcker därmed i princip hela utomhussäsongen, fortsätter Bibbi Buhre.

Finalsegrare – Agrias Grästour 2020

1,00-segrare blev Ebba CollinRikton, tävlar för Gärds Ryttarförening.
1,10-segrare blev Sandra PerssonFantastique, tävlar för Österlens Ridklubb.
1,20-segrare blev Emilia WulffMWJ La Bella Ragazzo, tävlar för Bjärebygdens Hästsportcenter.
1,30-segrare blev Adrian CroninHard to Beat G, tävlar för Skyrup Country Club Ryttarförening.

Resultat från finalen i Stävie.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden