Hoppning, Ponny
15 juli 2020 06:25

Fjälkestads gräsbana lockade många

NationelltFlera skånska ridklubbar har gått samman och tillsammans med sponsorer bildat en grästour - en tävlingsserie som går över åtta deltävlingar på olika gräsbanor runt om i Skåne. I helgen som gick var det Fjälkestads Ridklubbs tur att arrangera, i samband med sin nationella hopptävling för häst och ponny.

Fjälkestads gräsbana lockade många
Så här såg det ut på Fjälkestads Ridlubb i helgen, där Agria Grästour hade en deltävling. Foto: Fjälkestads Ridklubb

Sju av hästklasserna hos Fjälkestad ingick i grästouren, som är ett samarbete mellan flera klubbar med gräsbanor runt om i Skåne. Fyra hinderhöjder ingår i touren, från 1,00 till 1,30. På högsta höjden höll sig Anna Hassö väl framme, med en seger och en andraplats.

Utanför grästouren var det Erica Swartz och Madonna som stod som segrare i helgens högsta klass, söndagens 1,40, där hon var över två sekunder snabbare än sambon Thomas Ryan i omhoppningen.

Framgångsrika ponnyryttare

I de nationella ponnyklasserna delades det ut åtta Carl Philips Pris-gehäng till ponnyryttarna – flera ryttare utmärkte sig genom att ta hem flera segrar och topplaceringar. Hemmaryttaren Inez Olsson slog till med seger på c-ponnyn Anemon II i fredagens LA, och gjorde sedan debut i medelsvår klass på söndagen – även där blev det seger och ett gehäng för 12-åriga Inez.

I samma kategori var Sophia Sjögren, från Flyinge RF, framgångsrik med Sturevallens Mira där tre starter gav två segrar och en andraplats. Även klubbkompisen Ebba Stenkvist red hem flera topplaceringar på Prince of Ladytown och Roxanne, precis som Irma Holm och Lilly Smith. Clara Hermelin var den som red hem segern i söndagens Msv A, som ensam dubbelnolla med Mr Jack Sparrow.

Clarahermelin
Clara Hermelin toppade helgens högsta ponnyklass. Foto: Fjälkestads Ridklubb

Resultat Fjälkestad Ridklubb

Läs mer om Agria Grästour 2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden