Sportnytt
22 maj 2019 20:48

Ajax-stipendiet populärt men grundaren söker hjälp

VeteranDet kom in runt 35 ansökningar till årets Ajax-stipendium.− Det är väldigt många duktiga ryttare som sökt, säger grundaren Ulla Håkanson, som just nu brottas med ett problem av en helt annan art.

Ajax-stipendiet populärt men grundaren söker hjälp
Ulla Håkanson står utan hästskötare och riskerar att få åka ensam till Strömsholm. Foto: Fredrik Jonsving

Den 15 maj var sista dagen att söka Ajax-stipendiet, som i år delas ut till maximalt tre unga och lovande ryttare inom dressyr eller hoppning. Ryttarna får 300 000 kronor vardera som ska användas för arvode och uppstallning i samband med träning hos en etablerad tränare under ungefär två års tid.

Och någon efteranmälningstid behövs inte, eftersom det kom in runt 35 ansökningar.
− Jag har inte hunnit titta så mycket ännu, men sett att det är många duktiga som sökt. På Strömsholm ska jag och Eva-Karin Oscarsson börja gå igenom ansökningarna, och sedan får Henrik Ankarcrona, Peder Fredricson och Jens Fredricson titta på ansökningarna från hoppryttare, säger Ulla Håkanson.

Dressyrryttaren Ulla Håkanson som i år blir 82 år fortsätter vara framgångsrik på tävlingsbanorna. I helgen slutade hon trea i en GP-klass hos Björbäcks Ryttarförening, och snart väntar tävlingarna i Strömsholm – om hon bara tar sig dit.

− Jag står utan hästskötare, och just nu har jag ingen som kan följa med mig till Strömsholm. I värsta fall får jag köra upp ensam, men det är en lång resa från Skåne och jag vill gärna ha sällskap, säger Ulla Håkanson som både är i behov av akut hjälp och en långsiktig lösning.
− Jag behöver anställa en hästskötare, säger hon.

Mottagarna av årets Ajax-stipendium kommer att presenteras under Falsterbo Horse Show.
Ridsports tidigare rapportering om Ajax-stipendiet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden