Sport
9 juli 2015 14:14

Aldenfalk tog hem YR-kval

Gina Tricot Future Elite är nu en härlig tradition för svenska YR-ekipage i Falsterbo. De tio startande kämpade mot vädrets makter med regn, kastvindar och gula syntetblommor över banan. Bäst klarade Emelie Aldenfalk och Winton utmaningen och tog hem segern på 69,825 procent.

Aldenfalk tog hem YR-kval
Emelie Aldenfalk och Winton Kim C Lundin kim@witnet.se

Dagens kval som gick i Prix St Georges dömdes av Mollis Persson, Magnus Ringmark och Anne Gribbons och de fick se tio ekipage göra sitt allra bästa i det ruggiga vädret. De var samstämmiga i stort genom hela klassen i sin bedömning.

Lisa Munther med Infernal T(SWB f -05 e Indoctro-Cortez, uppf Olle Olsson, äg Ann-Sofie Antonsson)  hade en stor och värmande fanclub med sig som applåderade och tjoade hennes fina ritt.  Den belönades med 68,289 procent efter en stadig fin ritt utan några misstag, Lisa har en uppåtgående formkurva med start från SM.

Segrande Emelie Aldenfalk med sin Winton(SWB e Warsteiner – Donnerfly, uppf  Ulf Nilsson, äg Emelie Aldenfalk) bemästrade de svåra förhållandena och hade sånär som en malör i en travökning en felfri ritt. Det blev 69,825 procent och ett bra läge inför finalen.

Näst sista startande var Amalie Egholm-Hebsgaard med Smaragd(e Samarant – Don Davidoff, äg Johan Ifversson) som klarade programmets alla svårighete men fick problem i halvpiruetten till höger. De slutade på 67,851 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden