Hoppning
26 augusti 2016 18:30

Alex började bäst i Skyrup

(Uppdaterad) Skyrups hoppning på elit och nationell nivå har tagit fart. Snyggaste starten fick Alexander Zetterman som blev både etta och tvåa i 1,45. Fredagens 1,50-hoppning vanns av Annelie Wetterström.

Alex började bäst i Skyrup
Alexander Zetterman, här med sin mamma och antagligen största supporter Aisling vid en annan tävling, inledde snyggt i Skyrup. Roland Thunholm

Skyrup Country Club RF är värd för veckans elithoppning och inledde tävlingen igår. Dagen toppades med 1,45 och med de enda två dubbelnollorna bland nio starter tog Alexander Zetterman de två främsta placeringarna med sina nygamla bekantskaper.

Cougar Q (SWB, f 2005, e Camaro M-Irco Mena, uppf Eva Olausson, äg Pvrt Equestrian AB) var snabbast och fixade vinsten. Cougar är den häst som Alexander tävlade för länge sedan och som 2013 flyttade till Lauren Hough i USA då Royne Zetterman AB sålde honom. I våras gjordes en affär som innebar att YREM-vinnaren Waterford gick till Hough medan Cougar kom tillbaka till Sverige och Alexander (läs mer om affären här).
Magic Park, som nyligen bytte Zetterman i sadeln från Royne till Alexander, blev tvåa i gårdagens 1,45 i sin andra start på höjden med Alex.
 
Uppdatering
Fredagens huvudklass gick på 1,50-höjder som endast fick sju startande. Två klarade dubbelnollan med Annelie Wetterström och den Belgienfödda Fanta van de Roshoeve (sto f -05 e Nagano-Poleander) två sekunder bättre än Ebba Berglöf/Catch Me Not S.
 
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden