Hoppning
5 maj 2014 11:26

Alexander Zetterman vann delfinalen i 1,50

Efter en lyckad vintersäsong i Florida är Alexander Zetterman tillbaka på svensk mark och passade på att vinna den första delfinalen i Swedish 7-star Spring Tour.

Alexander Zetterman vann delfinalen i 1,50
Alexander Zetterman vann med Cafino. Roland Thunholm

Femdagarsmeetinget på Sundbyholms travbana avslutades på söndagen med de första delfinalerna i den nya touren Swedish 7-star. Av de 20 från 1,50-klassens grundomgång skulle minst fem ryttare med till winning round för att göra upp om segern. Det blev sju felfria, där Alexander Zetterman hade med sig båda sina hästar vidare till winning round.

Royne Zetterman gick ut som tvåa och satsade friskt. Med Echo de Laubry (val f – 04 ) visade  han med en felfri och snabb runda att det skulle krävas en riktigt bra tid för att vinna dagens högsta klass.

Alexander Zetterman gjorde sin första tävling på svensk mark. Han visade upp både Flecu (val f-04 e Hip Hop – Flamingo) och Cafino (val f-03 e Cardento – Cortez) i strålande form. Felfritt och snabbt, först på Flecu som gick in på en andraplats och sedan lite snabbare på Cafino som då övertog ledningen.

– Cafino har inte lika stor galopp som den första hästen men den är lite kvickare i steget och det visar sig alltid vinna i längden, säger Alexander Zetterman.

Linda Heed ville inte vara sämre med Chausette Polo och satte upp hög fart. Men det blev tight med tiden mellan toppekipagen och några hundradelar för mycket blev till en fjärdeplats för Linda.

–  Resultatet känns sämre än känslan var. Känslan var bra, hon är i superbra form. De andra hade ridit jättefort så jag visste att det skulle bli svårt. Hon är min snabbaste häst i stallet men bommarna ska ligga kvar också. Så jag är jätteglad att vi kunde hålla ihop det, summerade Linda Heed dagens runda.

Sista startande, kvalsegraren Marcus Westergren, hade siktet inställt på att vinna finalen med Casa de la Marta Bay. Fyra fel på sjätte hindret blev dock till en femte plats och gav Alexander Zetterman segern. 

– Hästarna har inte hoppat på fyra veckor och ska komma igång lite nu och tävla i lite svalare klimat. Jag tror att jag fick ut det jag ville av den här tävlingen. Sen är det en bonus att det är bra prispengar. Detta är ett jättebra koncept som de kan utveckla mycket. Ska man in på de stora internationella tävlingarna är det viktigt att kunna förbereda sig hemma, säger Alexander Zetterman efter dagens seger och tredjeplats. 

Kompletta resultat
Läs även

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden