Hoppning
6 augusti 2019 13:25
Ridsportplus

Alexander Zettermans karriär med Lucky Lisa lyfter: ”Hon är perfekt”

InternationelltSWB-stoet Lucky Lisa går från klarhet till klarhet tillsammans med Frankrikebaserade svenske hoppryttaren Alexander Zetterman. "Hon har allt det man söker hos en häst," säger Alexander Zetterman som var placerad i en trestjärnig Grand Prix-klass över 1,55-hinder tillsammans med 9-åringen i helgen.

Alexander Zettermans karriär med Lucky Lisa lyfter: ”Hon är perfekt”
Lucky Lisa och Alexander Zetterman har varit ute ordentligt i den internationella hetluften under 2019. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Prenumerera på Ridsport

Lucky Lisa (SWB sto f 2010 Heartbeat u Lucky Me-Lux Z, uppf Nygårdens stuteri och veterinärpraktik, äg Nissekalle Gustafsson) har varit en stjärna enda sedan unghäståren.

Hon har bästa sinnet och finaste personligheten med ett hjärta av guld både på banan och utanför banan. Alexander Zetterman om Lucky Lisa.

Under 2019 har hon och Alexander Zetterman på allvar börjat synas i internationella sammanhang, nu senast med en 13:e placering i i en trestjärnig Grand Prix-klass över 1,55-hinder i belgiska Beervelde den gångna helgen.

– Hon har allt det man söker hos en häst. Hon har väldigt fin och energisk galopp. Väldigt bra balans. Perfekt hoppteknik. Hon är intelligent, hinderklok, snabb och ridbar, säger Alexander Zetterman.

Christina Olsson O Lucky Lisa 0716
Här bedömer gångartsdomare Christina Olsson Lucky Lisa vid 3-årstestet i Frödinge 2013. Visare är Hanna Larsson.  Hon fick diplom på 48 poäng och betygen 9-9 över hinder. Arkivbild: Lars Nickesson

När Lucky Lisa vann 3-årschampionatet sa Maria Gretzer i domarkollegiet att ”Det är hennes fina inställning som ger henne de höga poängen och hennes hopp har allt på plats, fram och bak”.

 

4arshopp_kursinski_lg-2 2
Så här såg det ut när Lucky Lisa vann Breeders som 4-åring tillsammans med Izabelle Kursinski. Arkivbild: Lottapictures

Som 4-åring vann stoet också Breeders, riden av Izabelle Kursinski, som också var den som började tävla stoet internationellt under 2015. ”Hon vill alltid, alltid göra sitt bästa,” sa Izabelle Kursinski till Ridsport då.

Alexander Zetterman tog över stoet 2016 och startade henne i några internationella 1,30-klasser i slutet av det året.

Lucky Lisa har också vunnit Champion of the Youngsters 2015 och varit med i Scandinaviums unghästklasser.

 

Alexander Zetterman - Lucky Lisa (swb) Fj-5253
Alexander Zetterman och Lucky Lisa i en 1,45-hoppning ho Borås Fältrittklubb 2018. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Stoet är baserat tillsammans med Alexander Zetterman i Frankrike och förra våren började ekipaget etablera sig på 1,45-nivå. Ett drygt år senare har ekipaget två GP-placeringar över 1,55-hinder och var dubbelnolla i nationshoppningarna i danska Uggerhalne i maj.

”Bra första halva”

– Vi har haft en bra första halva av det här året, säger Alexander Zetterman som tycker att insatsen i nationshoppningen och fjärdeplaceringen i tyska Eschweiler GP-hoppning över 1,55-hinder är de främsta prestationerna.

Alexander Zetterman lyfter inte bara stoets fina egenskaper när hon är under sadel.
– Hon har bästa sinnet och finaste personligheten med ett hjärta av guld både på banan och utanför banan. Hon är exteriört vacker. Hon är perfekt för mig på alla plan.

– Man skulle kunna sätta ett barn på henne och rida ut henne i skogen en blåsig dag utan problem.

Alexander Zetterman ser inga svagheter hos stoet.
– Inte mer än att jag ibland kan jag känna att hon kommer behöva överbevisa för folk vad hon kan eftersom många ser henne som en ”liten trevlig häst”.

Fler tävlingar

Den närmaste tiden ska ekipaget göra några tre- och fyrstjärniga tävlingar, bland annat St Tropez.

Är hon en framtida mästerskapshäst?
– Jag är inte förvånad om hon går mästerskap en dag. Men att slå sig in i svenska laget i dagsläget är inte gjort över en natt. Det finns mycket andra kul tävlingar och möjligheter att välja på som tur är och det är där lägger jag fokus just nu.

Resultat, Beervelde

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-