Sportnytt
3 juli 2018 18:27

Allt klart för sommarens stora hästfest

Falsterbo Horse ShowEtt svenskt hopplag som helst ska prestera extra bra, en ny dressyrläktare, hoppning på tre banor samtidigt, comeback för hela Sveriges All in, ett jätteintresse för tourerna i dressyr och hoppning samt full sving på biljettförsäljningen. Det är snart dags för Falsterbo Horse Show.

Allt klart för sommarens stora hästfest
Jana Wannius berättar om årets nyheter i Falsterbo. Lyssnar gör från vänster Tobias Grönberg som gör comeback i Falsterbo Hunting, Douglas Lindelöw, stort svenskt hopp i de internationella hoppklasserna, Marina Matsson, dressyrstjärna och Elin Frost, ansvarig för viktiga Family Corner. Foto: Eva Österlund

Falsterbo Horse Show är som en gigantisk godisask, varje år finns det nya smaker. I år verkar det vara extra laddat.

– Även jag ser fram emot årets tävlingar, sa chefen själv, Jana Wannius vid årets första möte med pressfolket på tisdagen.
– Vi har satsat mycket på anläggningen, fortsätter han och pekar i riktning dressyren.

Där står en alldeles nybyggd dressyrläktare, samtliga platser under ett ljust glastak. Nu är nästan hela dressyrarenan inramad. Något som till exempel dressyrens Marina Mattsson gillar skarpt. Hon kommer till Falsterbo med en 5-årig häst och en 7-åring och helt klart kan det bli en stark upplevelse för hästarna att komma in i ”dressyrgrytan”.
– Det blir inga problem, tvärtom, säger Marina Mattsson.

”En av de bästa”
– Läktaren är helt klart en av de bästa i hela Europa, säger Jana Wannius.

Det blir ännu ett lyft för dressyren i Falsterbo som nu också innehåller en egen amatörtour. Något som arrangörerna fick för sig inte skulle locka så många starter första året. Men det har rullat på i sann Falsterbostil och intresset är på topp.

Finalen rids i kür. Nationshoppningen har flyttat från fredag till söndag och här har svenskarna lite press på sig. Ett riktigt bra resultat i Falsterbo är superviktigt.

Fbo2
Douglas Lindelöw ser fram emot första start i Falsterbo men är också helt klar över att förväntningarna är skyhöga inte minst i nationshoppningen. Foto: Eva Österlund
Fbo3
Förre Flyingechefen Ingvar Fredricsson testar nya läktaren tillsammans med Jana Wannius. Foto: Eva Österlund
Fbo4
Det är svalt och ljust under taket på nya dressyrläktaren.

– Visst är det en extra anspänning, säger Douglas Lindelöw.
– Det gäller att vi levererar här i Falsterbo för att komma vidare till finalen i Barcelona.

Douglas Lindelöw meddelade också att stjärnhästen Zacramento är i fin form, sparsamt tävlad sista tiden och laddad för att sätta hovarna på Falsterbos fina gräsbana, skapad och omhuldad av gräsexperten Stig Persson.

Fredricson och All In kommer
Övriga stjärnryttare är också på väg. Europamästaren Peder Fredricson med H&MAll in, allas favorit från EM som nu är tillbaka, Henrik von Eckermann med sina bästa hästar, och så Malin Baryard Johnsson förstås.

Det blir mycket show i Falsterbo, bland annat är intresset för Kyra Kyrklunds clinic redan skyhögt. Kyra Kyrklund rider och pratar och gestikulerar på sitt alldeles egna sätt. Och hon förklara det här med dressyr så att alla fattar. Dessutom är hon också med och bedömer 4-åringarnas insatsar på dressyrbanan.

Miniatyrhästar på plats
Själv satsar Jana Wannius på miniatyrhästar, något han kollat in extra i USA. Uppvisning i olika grenar blir det, allt bedömt av en domarexpert också från USA där intresset för dessa hästar bara växer och växer.

På lördag är det dags att gå in i Falsterbobubblan och sedan rullar det på med allt från kaninhoppning till Nations cup.

Om Sverige går till final i VM-fotbollen krockar det med nationshoppningen. Men i Falsterbo är man beredd med stora bildskärmar och gratis dricka.

Årets upplaga av Falsterbo Horse Show börjar på lördag med bland annat första delen av finalen i 7 Star-tourens 1,50-klass och de båda amatörtourerna.

Program, Falsterbo Horse Show

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden