Sportnytt
31 maj 2018 11:13

Mer tak i Falsterbo – se den nya läktaren växa fram

SatsningFalsterbo Horse Show har byggt ännu en läktare. Nu finns det ytterligare 800 platser med tak för dressyrpubliken.

Mer tak i Falsterbo – se den nya läktaren växa fram
Snart vajar åter flaggorna i Falsterbo och då finns en ny läktare för dressyrpubliken. Foto: Roland Thunholm och från Falsterbo Horse Shows klipp.

Den 7 juli går startskottet för Falsterbo Horse Show och precis som så många gånger förr har området till viss del bytt skepnad. Nu är det en ny takförsedd läktare med namnet Grand Prix-läktaren som väntar på att intas av publiken. Den nya läktaren med 800 platser har ersatt den läktare som fanns mitt emot Ulla Håkanson-läktaren och gränsar närmast mot stora hopparenan.

– Nu har vi ett par tusen platser under tak vid dressyrarenan och det känns fantastiskt, säger tävlingarnas general Jana Wannius och berättar vidare att ljusinsläppet i taket ska göra läktaren trevligt ljus.

Med stöd av Ulla Håkanson

Det har byggts och förbättras mycket på senare år, men efter förra årets tävlingar skulle det egentligen inte byggas något inför 2018. Någon vecka efter tävlingarnas slut gick Jana dock omkring på området och ändrade sig efter att ha inspekterat dressyrläktaren.

Uppdraget gick till arkitekt Robert Werner, som har ritat allt på FHS-området sedan han som nyutbildad ritade Hedinläktaren 1985. Planen för Grand Prix-läktaren gjordes tillsammans med civilingenjör Leif Sjögren och med stöd av Ulla Håkanson är projektet nu i hamn efter 2,5 månaders byggnation.

– Det är huvudsakligen ett stiftelseprojekt, men Ulla har hjälpt till. Hon gjort så mycket för Falsterbo Horse Show under åren och det är jag mycket tacksam för, säger Jana.

Skydd mot sommarvädret

Hedinläktaren med 40 procent takplatser vid hopparenan har de senaste åren kompletterats med Falsterboläktaren och Derbyläktaren, båda med tak. Läkarna som har blivit över efter nybyggena har återanvänts. Efter årets projekt finns det nu 1 300 platser varav 1 000 under tak vid den nyare Falsterbobanan, där det bland annat avgörs en del hoppningar och bjuds på shownummer under veckan.

– Nu har vi tre ganska kompletta arenor. Vi bor ju som bekant i Sverige och nu kan vi känna oss säkra, säger Jana och syftar på att vädergudarna kan visa sig på allehanda humör under sommaren.

Grand Prix-läktaren växer fram:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden