Ponny
19 juni 2017 19:20

Amanda Barnestam Olsson och Emma Tedenström SM-vinnare

De två SM-finalerna i ponnydressyr kategori D är avgjorda. Segrade i grupp 1 gjorde Amanda Barnestam Olsson på ridponnyhingsten Jarno RP 145. I grupp 2 vann regerande mästarna Emma Tedenström och Giacomo.

Amanda Barnestam Olsson och Emma Tedenström SM-vinnare
Amanda Barnestam Olsson på Jarno RP 145 och Emma Tedenström på Giacomo är SM-vinnarna i dressyr kategori D Pernilla Hagg


Amanda Barnestam Olsson och Jarno RP 145 tog hem guldet i kategori D, grupp 1. Foto: Pernilla Hägg.

Svenska mästare i dressyr för ponny kategori D, grupp 1 (ryttare upp till 16 år) vid Ryttarsällskapet Grums tävlingar på Equality Line i Hammarö blev Amanda Barnestam Olsson på Jarno RP 145 (ASRP hingst f-01 e Coelenhage’s Purioso-Coelenhage’s Let’s be the Best, uppf R Bonhof). Ekipaget inledde tävlingarna med en tredje plats i lagtävlansprogrammet under lördagen med 68,333 procent. Söndagens individuella mästerskapsprogram vann de med 71,545 procent, och upprepade med en seger även i måndagens kür med 71,850 procent. Sammanräknat blev det 211,7, vilket räckte fint till totalseger.

Amanda har sedan tidigare ett lagguld från SM och ett individuellt brons och ett lagsilver från NM på Daylight (som tidigare under dagen tog SM-guld i kategori C, grupp 1). Jarno har sedan tidigare tre lagguld och ett individuellt SM-silver med tidigare ryttare, samt har deltagit vid både NM och EM med andra ryttare. Detta är hans första individuella guldmedalj.

Silvermedalj i kategori D, grupp 1 till My Sandgren på Lykkes Chester. Foto: Pernilla Hägg.

Silvermedaljen togs av My Sandgren på Lykkes Chester – även han en tidigare EM-ponny med ett flertal mästerskapsmedaljer med sig i bagaget. Själv har My två SM-guld på B-ponny sedan tidigare.

Bronsmedaljen i kategori D, grupp 1 för Wynja Eriksdotter Rubin och Wacos Rache MW RP 179. Foto: Pernilla Hägg.

Bronset gick till Wynja Eriksdotter Rubin på Wacos Rache MW RP 179. Ponnyn tog i fjol ett silver i kategori D, grupp 2, med Wynjas syster Vendela i sadeln. Wynja själv har ett lagguld i fälttävlan på annan ponny.

Resultat SM i dressyr kategori D, grupp 1, Hammarö 19 juni 2017

GULD Amanda Barnestam Olsson, Willands Ryttarförening – Jarno RP 145
SILVER My Sandgren, Willands Ryttarförening – Lykkes Chester
BRONS Wynja Eriksdotter Rubin, Hermanstorp Kör o Ridklubb – Wacos Rache MW RP 179

Fullständigt resultat kategori D, grupp 1

Ytterligare ett SM-guld blev det till Emma Tedenström och Giacomo. Foto: Pernilla Hägg.

I grupp 2 (ryttare 17 till 20 år) upprepade Emma Tedenström fjolårets bedrift och tog guld med Giacomo (ASRP val f-07 e Green River xx-Power Boy, uppf Helena Collijn). Emma började med en andraplats i lagtävlansprogrammet under lördagen med 71,068 procent. I söndagens individuella mästerskapsprogram blev det seger på 71,138 procent, och måndagens kür gav 72,225 procent vilket gav ytterligare en seger. Totalt 214,4 blev det vilket räckte till guld.

Förutom fjolårets guldmedalj har Emma två SM-medaljer sedan tidigare. Med Giacomos lillasyster Emmy P har Emma ett guld och ett brons i kategori C, grupp 2.


Cajsa Bergh Andersson och Dumle vann lördagens klass och tog hem silvret i kategori D, grupp 2. Foto: Pernilla Hägg.

Silvermedaljen togs av Cajsa Bergh Andersson på Dumle. Detta blir både Cajsas och Dumles första mästerskapsmedalj.

Bronsmedaljen i kategori D, grupp 2 gick till Kelly Nilsson och Claudius. Foto: Pernilla Hägg.

Kelly Nilsson och Claudius tog bronsmedaljen. Detta är Kellys andra mästerskapsmedalj – i fjol tog hon guld i kategori C, grupp 2.

Resultat SM i dressyr kategori D, grupp 2, Hammarö 19 juni 2017

GULD Emma Tedenström, Sundby Ridklubb – Giacomo
SILVER Cajsa Bergh Andersson, Torslanda Ridklubb – Dumle
BRONS Kelly Nilsson, Vetlandaortens Ryttarförening – Claudius

Fullständigt resultat kategori D, grupp 2

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden