Sport
10 juli 2014 23:07
Ridsportplus

Amanda och ”Maja” i toppstrid

- Jag ville så gärna, Caruso är bra, kanske vågade jag drömma om en topplacering – nu tror jag knappt det är sant. Orden är Amanda Meijers, ryttare och tränare från Ņstorp, nybliven segrare i 6-årklassen med Caruso. ”Maja” är Maj-Christine Ehnberg Fogelberg som med Quentin SV ledde nästan hela klassen.

Amanda och ”Maja” i toppstrid
"Russet" och Amanda Meijer på ärevarv, ett minne för livet. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De tio finalisterna i 6-årsklassen hade ett svårare prov i finalen än i kvalet. Nu mer vana vid atmosfären var det istället värme och trötthet i kroppen som på en del tog ut sin rätt. 

Quentin SV( SWB f -08 e Quaterback-De Niro, uppf/äg Britta Hermansson) gick in och verkligen intog arenan tillsammans med Maj-Christine Ehnberg Fogelberg som kallas Maja. Han reagerade varken på värme eller blåst utan jobbade på.
– Jag  vet att Quentin SV är bra, han går fint hemma. När jag red så var jag så fokuserad att jag kunde inte känna om det var bra eller dåligt, jag bara red på men såklart hade jag ingen dålig känsla. Det är ofattbart roligt men jag har nog inte riktigt smält det än, jag var lycklig redan över finalplatsen. Redan det var en dröm i sig 


Foto: Lottapictures.com

Uppfödaren Britta Hermansson gläds åt framgångarna och samarbetet med Maja.
– Jag kan inte riktigt förstå det än, jag är otroligt glad men det är allt lite overkligt. Maja brukar rida in hästar åt oss med gott resultat 

Kanske inte så svårt med Majas bakgrund som flitig fälttävlansryttare och hoppryttare, numera med dressyr och unghästutbildning. För kalenderbitare så kanske Majas namn känns igen från en viss U25-häst idag nämligen Marina Mattssons Beckham 

Amanda Meijer har vetat att hon har en juvel ett bra tag, emellanåt har det varit svårt att se hur bra då det är mycket nerv och energi i Caruso( SWB f -09 e Don Romantic-Pontus, uppf Christer Nilsson, äg Claes Meijer). Utvecklingskurvan och formen har pekat rakt uppåt de senaste veckorna och dagens finalritt var härligt säker och harmonisk med bland annat dagens bästa ryggning.

– Jag kände att vi hade en chans, kanske inte så stor men i alla fall en chans. Jag gick in och red, varje steg, nu känns det fantastiskt.

Amanda vill gärna ta Caruso med sig till unghäst-VM i Verden om hon blir uttagen.
– Jag har bokat semester fall i om vi blir uttagna, konstaterar hon.

Foto: Lottapictures.com

Resultat

Foto: Lottapictures.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden