Avelsnyheter
5 oktober 2019 14:53

Amazing Steel regerade bland 6-åringarna

FälttävlanPhilippa Magnusson red Amazing Steel till seger i Breeders för 6-åringar i Flyinge på lördagen. "Han är väldigt hinderklok och så enkel att rida," säger ryttaren om valacken som gjorde domarna smått lyriska.

Amazing Steel regerade bland 6-åringarna
Philippa Magnusson och Amazing Steel fick domarna att gå igång ordentligt. Foto: Pernilla Hägg.

– En fantastiskt fin häst, han fick allt att se så enkelt ut. Dagens höjdpunkt, summerar förbundskapten Fredrik Bergendorff som ingick i domarteamet om Amazing Steel som vann Breeders för 6-åringar i ett soligt Flyinge.

Hans bästa sida är att han hoppar så bra i terrängen oavsett om han kommer nära eller lite långt ifrån.

Det var fem hästar till start i 6-åringarnas final på enstjärnig nivå.

Blekingeryttaren Philippa Magnusson glänste med Amazing Steel (SWB val f  2013 e Rambo-Tertullian xx, uppf Emelie Borgström, äg Nathalie Persson).

Ekipaget fick högst poäng av alla i både hoppning och terräng.
– Jag är mest nöjd med hoppningen, han kan bli lite spänd och komma ur rytm så det var skönt att få visa att han är bra i banhoppningen också, säger Philippa Magnusson som har ridit valacken i ett år och hunnit med några internationella starter.
– Hans bästa sida är att han hoppar så bra i terrängen oavsett om han kommer nära eller lite långt ifrån. Han är kvick i fötterna och har bra hinderuppfattning. Och så är han enkel att rida. Det är en jättefin häst, fortsätter hon.

Det är oklart om valacken får vara kvar hos Philippa Magnusson eller om ägaren ska ta över honom.
– Jag skulle vilja ha honom på heltid ett år och se om han kan gå lite större klasser. Vi får se, säger Philippa Magnusson som tog sin första Breederstitel.

– Det var jättekul att få göra det, säger hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden