Avelsnyheter
8 augusti 2019 06:10

Semifinal införs i Breeders i fälttävlan

FälttävlanNu kommer ännu fler nyheter angående Breeders i fälttävlan då det införs en semifinal i en åldersgrupp för fälttävlanshästarna.

Semifinal införs i Breeders i fälttävlan
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Swedehorse som berättar om de nya reglerna i Breeders för 4-åringar.

Det handlar om att två semifinaler har införts. Vid dessa bedöms hästarna av en domare som också väljer ut vilka hästar som kvalar till final. Hästarna ska visas i grupp i alla tre gångarter, hoppning över banhoppningshinder och terränghinder. Allt detta sker som en visning i anslutning till terrängbanan.

Datum och platser för semifinalerna:

10 september Stall Nilslund, Julita
11 september Tågarpsortens ryttarförening

Finalen för 4-åringar går under SWB Equestrian Weeks på Flyinge, 25 september-6 oktober. Där är bedöms finalhästarna på dressyrbana av två domare som ger 0-10 poäng i skritt, trav, galopp, ridbarhet och ett sammanfattande betyg ges.

I hoppning blir det en bana över 0,95-hinder. Hästarna bedöms och får 0-10 poäng på hopp- och galoppförmåga, ridbarhet och ett sammanfattande betyg. Avdrag görs vid eventuella fel.

I terrängen går hästarna en 0,90-bana. Hästarna bedöms och får 0-10 poäng på hopp- och galoppförmåga, ridbarhet och ett sammanfattande betyg. Avdrag görs vid eventuella fel.  Lämplighetspoäng delas ut för hästens modell som fälttävlanshäst och lämplighet för sporten.

Nytt för i år är också att Breeders i fälttävlan går i anslutning till championaten i dressyr och hoppning.

Här finns reglerna för Breeders.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-