Avelsnyheter
15 maj 2019 09:44

Breeders Trophy blir del i hästveckor med nytt namn

HästveckorDet blir stora förändringar av SWB-evenemanget Breeders Trophy i år. Och nyheterna fortsätter komma. Nu lanseras ett nytt samlingsnamn för de två veckorna på Flyinge.

Breeders Trophy blir del i hästveckor med nytt namn
Victoria Almgren och Mr Vain GJ, vinnare av Breeders 5-årsfinal i hoppning 2018. Foto: Roland Thunholm

Breeders Trophy utvecklas i år till ett två veckor långt evenemang, och i dag presenteras evenemangets nya namn: SWB Equestrian Weeks.
− Namnet vi sökte skulle vara mer omfattande och rättvisande och samtidigt varumärkeshöjande – för SWB, sponsorer och alla andra som är inblandande, säger Helén Uddefors, vd för SWB.

Samtidigt bevaras det klassiska namnet Breeders Trophy för den del som gäller just unga hästar och uppfödare.
− Breeders Trophy är juvelen i kronan, men är en del i en större helhet, och vi sätter ett gemensamt namn på de två veckorna för att även det andra ska kunna lyftas, säger Helén Uddefors.

Breeders Trophy har  sitt fokus på unga hästar och uppfödare. I år gör dessa upp om en prispott på drygt 700 000 kronor. Dessutom blir det internationell dressyr och ett antal öppna hoppklasser under veckorna.

Som Ridsport berättat tidigare övergår Elitfölauktionen till en Elitauktion för såväl föl och unga hästar. Swedish Select Horse Sales går in som medarrangör i hoppauktionen och där ska ett antal talangfulla unga hopphästar mellan 4 och 7 år gå under klubban.

− Breeders Trophy är ett system för att stimulera svenska uppfödare och för att bidra till unghästutvecklingen i Sverige men vi vill göra mer än så med tävlingen. Det ska vara en plats där talang möter talang och där goda relationer och affärer kan växa fram, säger Helén Uddefors.

Evenemanget avgörs vecka 39 och 40 på Flyinge. Vecka 39 står dressyren i fokus och vecka 40 tar hopp- och fälttävlanshästarna vid.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden