Avelsnyheter
1 november 2018 16:39

Andreas Helgstrand köper ny gård och bygger stall för 150 hästar

UtökarImperiet Helgstrand Dressage fortsätter att växa. Nu har Andreas Helgstrand köpt en ny gård där unga talanger ska växa upp.

Andreas Helgstrand köper ny gård och bygger stall för 150 hästar
Nyligen köpte Andreas Helgstrand en hingst för mer än 20 miljoner kronor med Paul Schockemöhle och nu har han köpt en gård där föl och unghästar ska bo. Arkivbild: Roland Thunholm

Andreas Helgstrand har köpt gården Ny Ravnstrup, bara några minuter från Helgstrand Dressage, för att kunna husera de allra yngsta. Tidigare har de inte haft möjlighet att ha hästar under två års ålder hemma på grund av platsbrist, men nu blir det ändring på den saken. Planen är att bygga stall för 150 hästar, ridhus och producera mer eget hö på de 100 hektar som kommer med gården, skriver Helgstrand Dressage på sin site.

”Vi köper runt 50-70 föl per år och det har länge varit en stor önskan att ha fölen på Helgstrand, och att kunna ge dem de bästa förutsättningarna. Med köpet av Ny Ravnstrup kan vi låta drömmen bli sann och det ger en väldigt bra känsla”, säger Andreas Helgstrand på siten.
”På Helgstrand Dressage börjar en ny era med köpet av Ny Ravnstrup. Vi får chansen att följa våra hästar redan från föl, och ge dem de bästa förutsättningarna genom att låta dem växa upp med andra föl i ett lösdriftssystem. De kommer att vara ute varje dag och våra kompetenta veterinärer och hovslagare kommer att se till att de får bästa tänkbara behandling”, säger Helgstrand vidare.

Planen är att Helgstrand Dressage-chefen Thomas Sigtenbjerggard och hans fru Lene Birkemose, som förvaltar hingststationen i Danmark,  ska bo i mangårdsbyggnaden på Ny Ravnstrup.

Screen Shot 2018-11-01 At 16.36.16I det nummer av Ridsport som kommer ut i dag kan du läsa ett långt reportage om Andreas Helgstrands imperium och följa med bakom kulisserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden