Körning
2 oktober 2012 10:17

Ändringar i körningens TR

Körkommittén och körningens TR-grupp har tagit fram en rad ändringar, som troligtvis kommer att godkännas av Tävlingssektionen inom kort.

Körkommittén skickade tidigare i år ut en enkät, och med resultat och feedback som grund har man nu föreslagit en del ändringar till 2013. Ändringarna är än så länge inte godkända av Tävlingssektionen, men enligt Ridsportförbundet kommer de att godkännas i slutet av oktober/början av november.

– Fyra svårighetsgrader ska användas från 2013: LB (Debutant), LA (Lätt), Msv och Svår klass. Beteckningarna ska användas när man kör fullständiga tävlingar (LB kommer nu att vara fullständig med alla 3 grenar, den kommer att köras som en Clear Round).
– Tävlingar med enskilda grenar ska kallas dressyrklasser som de program man utlyser, precisionsklasser enligt de bredder man utlyser och maraton klasser får heta LB, LA, Msv och S.
– Kallblod kommer att tas bort som egen kategori, de som har ett kallblod som är under 148 cm kan skaffa mätintyg och startar således i ponnyklass på ponnytempon. De som är kallblod över 148 cm tävlar i hästklass på hästarnas tempon.
– Ponny under 120 cm enbet får inte tävla i svår klass, enligt FEI:s regler.
– Möjligheten att arrangera kombinerade tävlingar tas bort. Antingen arrangerar man en fullständig tävling eller så arrangerar man enskilda grenar.
– Ungdomsklass döps om till barnklass (8 -12 år).

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar