Hoppning
6 april 2022 17:56
Ridsportplus

Angelica Augustsson Zanotelli om finaldebuten: ”Är i bra form”

InternationelltAngelica Augustsson Zanotelli är mer än redo att rida sin första världscupfinal denna veckan. Tillsammans med sin EM-häst är hon på plats i tyska Leipzig och har klarat av både onsdagens besiktning och känt på arenan. "Kalinka har utvecklats otroligt mycket sedan EM," säger svenskan i den här intervjun där hon också avslöjar vem som är hennes favorit inför finalen.

Angelica Augustsson Zanotelli om finaldebuten: ”Är i bra form”
Angelica Augustsson Zanotelli har klarat av både besiktning och uppvärmningshoppning på onsdagen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är första världscupfinalen för 35-åringen Angelica Augustsson Zanotelli. Hon tog sig dit genom sin tredjeplats i spanska La Coruña i december. Det placerade henne strax utanför kvalgränsen på plats 20.

Men i takt med att avhoppen kom klättrade hon uppåt i listan och gör alltså Jens Fredricson sällskap i tyska Leipzig där världscuphoppningarna börjar i morgon, torsdag. De båda svenska finalryttarna ingick i detta svenska bronslaget i danska Herning 2013.
–  Det ska bli väldigt roligt. Min häst i är bra form, säger Angelica Augustsson Zanotelli om sin Kalinka van de Nachtegaele (BWP sto f 2009 e Epleaser van T Heike-Cicero Z, uppf Marcel Jacob, äg Angelica Augustsson Zanotelli och Rostal NV).

”Mer rutin”

– Hon har utvecklats extremt mycket sedan EM i höstas.  Hon behövde egentligen mer rutin och nu har hon gjort tre stora tävlingar med bra rundor. Det är samma sak för mig själv, det man behöver är de där riktigt stora klasserna. Det är annorlunda att hoppa på den här nivån, fortsätter hon.

Henrik Ankarcrona-angelica Augustsson Zanotelli-marlon Zanotelli 2 220406 Rt
Förbundskapten Henrik Ankarcrona och maken Marlon Madolo Zanotelli finns med som stöd för Angelica Augustsson Zanotelli i Leipzig. Foto: Roland Thunholm

Fuxstoet är naturligt snabb, men kan bli lite stark och vara känslig för ljud, som till exempel applåder, inomhus.
– Och här blir det fulla läktare, en helt annan atmosfär än vad det har varit under pandemin. Men det är bra, publiken betyder mycket.

Stöd från maken

Maken Marlon Madolo Zanotelli, som själv är internationell toppryttare, rider inte finalen men är med och hoppar den trestjärniga touren och finns med som stöd för sin fru.
– Vi är alltid ett stöd för varandra, det är vi vana vid. Han är viktig för mig och ger mig trygghet. Han känner mig och hästen väl, vi har vårt system som vi håller oss till.

Vilka tror du står på prispallen på söndag?
– Det är svårt att säga, det är så många som är bra. Men Martin Fuchs är min favorit.

Så här går finalen till.

 

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden