Hoppning
23 oktober 2022 15:10

Angelica Augustsson Zanotelli världscupvinnare i Helsingfors

Världscupen i hoppningEfter lördagens 1,60-seger följde Angelica Augustsson Zanotelli upp med att även vinna världscupen i Helsingfors på söndagen.

Angelica Augustsson Zanotelli världscupvinnare i Helsingfors
Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegale. Foto: Roland Thunholm

Trekombinationen stoppade många ekipage från omhoppning vid säsongens andra världscupkval i Helsingfors, bland andra Jens Fredricson och Markan Cosmopolit. Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow började fint men fick problem som de inte lyckades reda ut.

Felfri var dock lördagens 1,60-segrare Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele, som därmed fick representera Sverige i omhoppningen – och det blev ännu en seger för det svenska landslagsekipaget. Tvåa blev Gerrit Nieberg med Blues d’Aveline CH och trea blev Janne F. Meyer-Zimmermann med Buettner’s Minimax, bägge för Tyskland.

Victoria Gulliksen, som skrällde in på en andraplats i Oslo med Papa Roach, red in på en mycket fin sjätteplats. Det innebär att hon nu toppar världscupställningen efter två omgångar. Nästa världscupkval äger rum i franska Lyon om en vecka.

Resultatlista

Texten uppdateras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden