Hoppning
7 oktober 2019 12:05

Angelie von Essen mister topphäst

Förlorar topphästEfter en lång rad Nations Cup-tävlingar med inte mindre än tre vinster går toppekipaget skilda vägar. Luikan Q lämnar Angelie von Essen - hästen som hon själv beskriver fått hennes drömmar att gå i uppfyllelse.

Angelie von Essen mister topphäst
Angelie von Essen och Luikan Q har gjort fem Nations Cup och tagit tre segrar. Nu är framgångssagan slut (arkivbild). Foto: Liz Gregg/FEI

Under snart ett års tid har Luikan Q (AES val f-09 e Luidam-Kannan, uppf Dave Murray) ridits av svenska ryttaren Angelie von Essen, och ekipaget har haft stora framgångar på den högsta nivån världen över. Bland annat har de ingått i det svenska hopplaget vid nationshoppningarna i Calgary, Hickstead, Rom, Dublin och Aachen. Inte mindre än tre nationssegrar har de varit med om under sin karriär: Rom, Hickstead och Aachen.

Nu berättar Angelie von Essen på sociala medier att deras resa tillsammans nått ett slut – Luikan Q går vidare till en ny ryttare.
– Jag är så tacksam och stolt över att ha varit en liten del av din resa, skriver Angelie i ett känslosamt inlägg.
– Första gången jag såg dig visste jag att du var speciell, och bevisade att jag hade rätt.

Angelie tackar bland annat Dave Quigley och David Murray för förtroendet att få rida Luikan Q och för att de trott på dem, och det svenska teamet för att hon fått chansen att vara en del av Sverige lag.
– Jag önskar dig all lycka i ditt nya hem, säger Angelie till Luikan, och tillägger att hästen alltid kommer finnas i hennes hjärta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden