Hoppning
26 juli 2019 08:38

De rider Nations Cup i Hickstead

NationshoppningRutinerade och välmeriterade ryttare ställer sig på startlinjen för Sverige i Hickstead när sjätte omgången av Nations Cup rids. Nu ska Sverige försöka avancera i tabellen och slutmålet är att hålla sig kvar i Division 1 även nästa säsong.

De rider Nations Cup i Hickstead
Peder Fredricson, Angelie von Essen, Fredrik Jönsson och Rolf-Göran Bengtsson försvarar de svenska färgerna i Hickstead. Foto: Roland Thunholm

Under fredagen rids sjätte och näst sista omgången av hoppningens Nations Cup. Åtta nationer startar i brittiska Hickstead, där Belgien, Irland, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Italien räknar poäng.

Sverige startar som lag nummer två och i laget rider Fredrik Jönsson/Cold Play, Angelie von Essen/Luikan Q, Peder Fredricson/Zacramento och Rolf-Göran Bengtsson/Oak Grove’s Carlyle.

Trots segern i Falsterbo vid förra omgången av Nations Cup ligger Sverige på delad näst sistaplats med 160 poäng. Detta beror mycket på att Sverige bara hoppat två omgångar och därmed har färre tävlingar att räkna poäng från. Frankrike som leder på 320 poäng har redan hoppat sina fyra omgångar och får inte räkna fler poäng denna säsong.

Eventuell final blir en bonus

För att komma till finalen i Barcelona i slutet av september måste Sverige vara bland de sju bästa nationerna i ligan när säsongen är slut. Men detta är inte det viktigaste i år, förklarar förbundskapten Henrik Ankarcrona.
– Vi ska ha en så pass bra placering i ligan att vi är kvar i Division 1 nästa år, och innebär det en finalplats också så är det bonus, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.
– I år vårt viktigaste mål EM i augusti, och nationshoppningarna är en bra uppladdning för det.

Klassen startar 14.15 lokal tid vilket för oss i Sverige blir 15.15.

För att hålla sig kvar i Division 1 krävs att Sverige ligger bland de nio främsta av totalt tio lag när serien är slut. Sista omgången av säsongens Nations Cup rids i Dublin 7-11 augusti.

Startlista
Livesändning
Ställning Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden