Fälttävlan
20 augusti 2017 12:12

Anna Freskgård och Box Qutie avslutade EM felfritt

Malin Josefsson och Anna Freskgård har avslutat sina EM. För den sistnämnda blev det en felfri avslutning och en glad knuten näve i luften.

Anna Freskgård och Box Qutie avslutade EM felfritt
Anna Freskgård och Box Qutie är i mål. Roland thunholm

LISTOR, SÄNDNINGAR, TIDER MED MERA HÄR.

Sveriges två indivduellt ridande EM-debutanter, dessutom på SWB-hästar, har gjort färdigt sina första EM. Båda två hade en utspringning på 4C i terrängen, men kom i övrigt i mål snyggt i sina första EM-terränger och nu var det dags att avsluta så bra som möjligt.

Anna Freskgård med Box Quite (SWB, sto, f 2006, e Quite Easy-Little Boy, uppf/äg Therese Örup) gjorde precis det. De levererade en av blott tre felfria rundor när runt 30 har varit inne.

Qutie visade sin kapacitet och Anna höll ihop det på bästa vis hela vägen in över sista hindret. Felfritt, en knuten näve i luften och noll straff för hoppningen. De slutar på 96,7 straff.

– Hon gjorde en fantastik hopprunda. Redan i morse kändes hon pigg, väldigt redo, säger en superglad Anna i SVT:s livesändning och berättar att hästen har känts fantastisk genom hela tävlingen.
– Vi genomförde det och nu är vi redo för nästa mästerskap, säger Anna

Malin Josefsson på familjeuppfödda Allan V (SWB, val, f-07 e Lucky Point HE-Irco Mena, uppf Miki & Per Josefsson) är vanligen säkra i hoppningen, men i dag blev det nio fel.

– Det var riktigt dåligt. Jag är ledsen, men så var det tyvärr, säger Malin i SVT:s livesändning.
– Han blev lite spänd, lite tittig, och jag blev för försiktig, säger Malin vidare och sammanfattar det som alltför defensiv ridning samtidigt som hon tar med sig många lärdomar från sitt första EM och säger att hon nu vet vad hon ska träna vidare på inför kommande mästerskap.

Malin och Allan landar på 113,2 straff.

Medaljerna fördelas senare i dag när topp-25 gör sina hoppningar. Då rider de fyra främsta svenskarna, som alla ingår i laget som ligger på bronsplats.

LISTOR, SÄNDNINGAR, TIDER MED MERA HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden