Fälttävlan
12 juni 2019 13:58

Anna Hassö efter olyckan:”Det är svårt att stoppa mig”

Snart tillbakaFälttävlansryttaren Anna Hassös olycka på Strömsholm i helgen innebär att hon får avstå från ridning i en månad. Men sedan tänker hon tävla igen, både nationellt och internationellt. ”Jag ser inte begränsningarna, utan möjligheterna”, säger hon.

Anna Hassö efter olyckan:”Det är svårt att stoppa mig”
Anna Hassö och Poynstown Clover i den trestjärniga terrängen innan fallet efter banken. Foto: Roland Thunholm

Det var under den trestjärniga terrängen på Strömsholmsdagarna som Anna Hassös häst Poynstown Clover hakade i ett hinder och ekipaget gick omkull.
− Det var ett svårbedömt hinder i en nerförsbacke med två vågor, och det var svårt att avgöra hur fort det skulle gå i backen. Det blev inte som jag trodde, men jag hade inte kunnat rida annorlunda, säger Anna Hassö som nu är hemma med några spräckta revben, medan hästen,  klarade sig oskadd.

Skadehistoriken för 53-åriga Anna Hassö är vid det här laget ganska omfattande. 2003 bröt hon bäckenet, och 2006 bröt hon ryggen i samband med världscupfinalen i fälttävlan i Malmö. Då trodde hon att fälttävlanskarriären var slut och siktade in sig på en framtid som dressyrryttare.

− Det var en rent fysisk begränsning, eftersom jag inte hade tillräckligt mycket känsel i fötterna. Men sedan kom känseln tillbaka och jag kunde börja hoppa igen.
Sedan dess har hon råkat ut för ytterligare olyckor.
− Men jag är svårstoppbar. Hela min släkt är sådan, vi ger helt enkelt inte upp.

− Varje gång jag skadat mig har det skett i olika situationer. Det hade varit skillnad om jag hade gjort samma fel flera gånger, säger Anna Hassö.
− Sedan rider jag förhoppningsvis lite smartare för varje gång. Och jag vill också säga att hästen inte gjorde något fel i lördags. Hon är jätteförsiktig.

Nu blir det en månad utan ridning, där hon får hjälp med att hålla i gång och även tävla hästarna.
− Sedan hoppas jag kunna starta SM, och jag planerar också att rida en lång 3* tävling i september och en 4* tävling innan säsongen är slut, säger Anna Hassö som denna vecka tar det lite lugnare.
− Sedan åker jag till Irland några dagar och därefter hoppas jag kunna ta emot lite elever igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden