Körning
30 april 2015 08:23
Ridsportplus

Annika inspirerad ledare

Dressyrträning för Cecilia Qvarnström och maratonkoll med Tomas Eriksson. Nya lagledaren för körningens ungdomslandslag, Annika Borg, har redan satt lite fart på "sina" unga kuskar, de som faktiskt är den svenska körsportens framtid.

Annika inspirerad ledare
Det är full fart och fullt med hästar hemma hos Annika Borg och Tomas Eriksson även om de inte är ute på "egna" tävlingar längre.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Att just Annika skulle ta över ledarjobbet blev officiellt i mars, en populär utnämning, mest överraskad blev hon nog själv.
– Jag blev så glad att någon frågade mig, säger hon när vi träffas under en intensiv träningshelg för det unga gänget hemma hos Annika och Tomas Eriksson på gården utanför Båstad.
– Funderade först på om jag kan för lite för det här uppdraget men sa ja ganska snabbt.

Tanken är att Annika mest ska ägna krafterna åt dem som är på väg uppåt medan andra håller koll på bredden. Det handlar om kuskar mellan 12 och 21 år
– Det är inte så många ungdomar som kör men det kan ju bli fler. Nu måste jag hålla koll på dem och så småningom lära känna allihop.

Samlat dem har hon alltså redan gjort. Med den här gången var Elise Strauss, Lisen Keränen, Markus Clasén, Oskar Mortensen, Linnea Kristiansen och Linda Wigren och upplägget var träning dag ett och sedan iväg till Åstorp dag två för att köra maraton i Skåneligan.

Annika Borg har varit med i den internationella körsporten i drygt 20 år, hon har gått Flyinges stallchefsutbildning, jobbat med körhästar i Sverige, Tyskland och i USA. När hon jobbade i Tyskland tävlade hon också en del. De egna funderingarna att hon ”kan för lite” är det väl ingen som tror på. Tvärtom det är ju mängder av kunskaper och erfarenheter som nu de unga kuskarna får tillgång till.

Annika kommer att vara med på tävlingar så mycket hon kan även om hon inte vill störa för mycket i kuskarnas egna tävlingsupplägg. Planeringen framåt innehåller flera tävlingar, bland annat årets NM som går i Vaggeryd i juli och där främst Linnea Kristiansen är aktuell.

Nu kan det bli riktig fart på svensk ungdomskörning!

Ungdomar i körsporten delas upp i grupperna:
1. Children – 12-14 år, enbet ponny
2. Junior – 14-18 år, enbet ponny/ponny par
3. Young Drivers – 16-21 år, enbet ponny/enbet häst/ponny par

Så här gick det för de unga kuskarna i Åstorp:
Elise Strauss, Hennessy, Göteborgs Horse and Carriage Club, var trea i lätt A, enbet, ponny.
Linda Wigren, Mörrum, Nebo Red Dragon RWD 18, var fyra i lätt A, enbet ponny. Linda var också trea i lätt A, enbet häst med Göshults Nero Cash.
Linnea Kristiansen, Plassens Lucky Luke, Jönköpings Fältrittklubb, vann medelsvåra klassen ponny junior/YD.
Oscar Mortensen, Hot Lips, Åstorp, var tvåa i medelsvåra klassen junior/YD.
Markus Clasén, Brio, Göteborgs Horse and Carriage Club, var trea i medelsvår, enbet, ponny.
Lisen Keränen, Oskarshamn, tävlade inte denna gången.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden