Hoppning
12 juli 2013 13:15

Ännu en dansk unghästseger

Danmark fullständigt dominerar i Scandinavian Open i Falsterbo. Efter vinster i både 5- och 6-årsdressyren blev det på fredagen röd-vitt i topp även i 5-årshoppningen genom Jennifer Fogh Pedersen och Calvade vd Pikkerie.

Ännu en dansk unghästseger
Danskt i topp igen, nu genom Jennifer Fogh Pedersen och Calvade vd Pikkerie. Foto: Peter Zachrisson

20 unga stjärnor kom till start över 1,25-hindren på stora gräsbanan, de flesta fem år gamla men det fanns även tre 6-åriga fölston med. Hälften av dem fortsatte på den felfria väg som tagit dem till final, vilket gav tio ekipage till omhoppning.

Danska Jennifer Fogh Pedersen, som har lite svenskanknytning genom sin mamma, hade två hästar till start där båda var felfria även i omhoppningen. Skimmelstoet Calvade vd Pikkerie (e Calvados Z-Phoenix, äg Anna Olsson) var den som var snabbast i svängarna, och tog hem segern med marginal.
– Hon är helt fantastisk, hon har sådan inställning och vill göra allting bra. Hon ger 110 procent varje gång, berättar Jennifer.

Anna Olsson hittade stoet på fölauktion i Tyskland och har själv tränat och tävlat henne. Under våren har hon delat tyglar med Jennifer, som nu fick ta över helt i Falsterbo.

Olof Smith hade fuxstoet High Light (e Fetcher N-National Zenith xx, uppf/äg Stall Högalund) in på andraplats.
– Vi klarade inte av att svänga så bra i början av omhoppningen, men det blev bättre längs rundan.
Smith kommenterade att så pass många – halva startfältet – tog sig till omhoppning.
– Det var lite många, men det blir så när det är många bra hästar, och många bra ryttare. Det har varit bra banor för hästarna här.

Marcus Westergren hade hela fem hästar inkvalade till Falsterbo, tre av dem tog sig till finalen och två hela vägen till omhoppning. Väl där gick det bäst för fölstoet Tittut Bjn (e Tornesch-Irco Marco, uppf JM Sohlman HB, äg Näset Rådmansö AB).
– I februari skrev jag en lista och la i ett kuvert, med nio hästar som kunde gå här. Den här var nog den jag trodde skulle gå bäst, det är en fantastisk individ. Man bara sitter och åker med.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden