Sport
10 juli 2014 22:30
Ridsportplus

Äntligen etta!

-Jag har varit tvåa så många gånger, nog var det väl min tur nu? Orden är segrande Anna Svanbergs, en av landets mest meriterade och rutinerade unghästryttare. Tillsammans med Revolution segrade hon i 5-årsklassen. Klassen bjöd på många fina ritter och det blev ändrad rangordning jämfört med kvalet.

Äntligen etta!
Segrande Revolution med Anna Svanberg. Foto: Lottapictures.com

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Segern kommer inte gratis, bara under finaldagen har Anna ridit sex hästar i verklig värme nere i Falsterbo. Fyra finalhästar, GP-hingsten Hermes och så 7-åriga Nina La Belle som fick kika på banan framåt kvällskvisten.

Hon gläds otroligt åt sin seger, en verklig arbetsinsats, det har tagit många timmar att förädla rådiamanten Revolution(SWB f -09 e Skovens Rafael-Fürst Heinrich, uppf Lena Nyström, äg Mats Fredén).
-Jag är stolt och nöjd med mitt arbete på honom men jag ska erkänna att jag var nervös. Han har blivit lite av en snackishäst i den bemärkelsen att det finns höga förväntningar på honom, det är alltid lite nervpirrande. Sen hörde jag hur många av de andra gjorde bättre resultat än i kvalet, det blev extra nervöst.
– Dagen idag med så många hästar var kanske i mesta laget men mitt team är fantastiska och de har fått allt att flyta hela tiden. Samtidigt är jag inte den som ger mig i första taget så det var bara att satsa och idag gick det hela vägen. 

Anna lever på att utbilda hästar, det innebär att hästar kommer och går i stallet. Ibland blir det dock extra kärlek för vissa individer.
– Hermes är ju helt speciell, och Tabasco var också en sådan. Revolution är lik Tabasco och han är extra viktig för mig, han passar mig bra trots sin storlek.
– Revolution verkar ju så lugn och stadig men han är en introvert häst och kan vända nervositet inåt, mycket känslig och med framåtanda.
– Han har så mycket rörelse i kroppen att jag aldrig äter innan rider honom, det går inte alls. Han är så valpig än så länge, jag kan se framför mig hur fin han kommer att vara som färdigutbildad häst. Jag har suttit på många bra hästar i mina dagar men Revolution går utanpå det mesta.

Tvåa i klassen var danska Anne Trønsegaard med sin danskregistrerade trakehnerhäst Litvinenko Sjaelstofte(DWB f -09 e Imperio-Pidroneur), en expressiv häst med mycket mekanik och schvung. Anne red tidigare i danska landslaget med sin häst Seduc. Livinenko är hennes framtidshopp.
– Jag är så nöjd med honom, han har fungerat suveränt här. Det finns mycket dressyrkvalitéer i honom och han har faktiskt bättre gångarter i grunden än vad Seduc hade. (reds anm Seduc gick VM-2010 för Danmark).
– Vi är fortfarande med till sista uttagningen till Verden, så får vi se hur det går. Falsterbo var perfekt övning i alla fall. 

Yvonne Österholm arbetade sig uppåt i resultatlistan och gjorde kanske sin och Quarton(SWB f -09 e Quaterback-Don Schufro, uppf/äg Per-Arne Persson) bästa uppvisning någonsin i finalen.
– Visst var han fantastisk, helt underbar, och inte behöver jag trycka på alls, menade en glad Yvonne som med placeringen fick känna på Falsterboframgång.
Publiken verkligen älskade fuxvalacken genom att börja applådera redan innan halten, den enda häst med den sortens uppbackning.


Foto: Lottapictures.com

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden