Blogg
31 augusti 2014 20:02

Äntligen Lotta Björeträning

Nu börjar jag få ordning på allt efter sommarlovet. Jag har börjat plugga på distans hemifrån.Mina dagar börjar vid 8-tiden så jag släpper ut alla hästar och mockar. Sedan går jag in och pluggar i två timmar.

Just nu läser jag matte och svenska. Sedan brukar jag rida Kakan om det inte är träning på kvällen. Nu har jag börjat trimma honom på banan ordentligt, varierat med annat förstås. Därefter lunchar jag hästarna och äter själv lite mat innan jag sätter mig och pluggar igen.

Jag letar efter en häst till för det är för lite med en häst och rida när jag läser hemma. Vi kollar efter en yngre häst, typ sex år.

I onsdags var det första Lottaträningen för hösten. Lotta har ju inte sett Kakan innan så det var kul att åka till Kumla med honom. På träningen jobbade vi mycket med att få med sig hästen för och runt skänken utan att hästen blev stark.

Jag red på det vanligt tredelade bettet eftersom jag inte har hittat något annat som jag tycker funkar än. Han blir väldigt stark mellan hindren och jag måste prova ännu fler olika bett för att hitta det rätta. Lotta föreslog gags eller pelhambett så det ska jag prova.

En sak som jag måste ändra på från min ponnyridning är sitsen. Jag har ju haft heta ponny som har legat på framåt hela tiden och därför ridit väldigt mycket i lätt sits men nu funkar inte det ännu på Kakan. Lotta sa att jag måste sätta mig ner mellan hindren och samla honom ordentligt mellan hand och skänkel/säte.

Kakan är mycket häst att rida och därför måste jag rida så här nu. Lite ovant eftersom jag haft en annan ridning länge men det är bara att träna på. Jag ska även jobba mycket med övergångar och hitta ridningen mer på så sätt.

I markarbetet har jag fått hjälp av Malin här hemma. Vi har jobbat mycket med liksidighet, öppna, sluta och skänkelvikning för att hitta de rätta hjälperna och för att få Kakan lösgjord och fin. Eftersom han är så stor häst har han långsamma rörelser har vi har jobbat mycket med att få honom lite kvickare i sina rörelser. Jag får rida mycket tempoväxlingar och han ska lyssna direkt för hjälperna.

Det är skitkul att rida häst och jag lär mig mycket mer. Nästa helg har jag anmält till Sundbyholm det första meetinget med Kakan och troligen sista utomhustävlingen i år.

/Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden