Fälttävlan
6 augusti 2017 18:55

Svenskt guld och silver på NM

Till sist blev det äntligen ett svenskt guld på NM i fälttävlan. Ponnyekipaget Frida Edin och Hof Ter Eketers Covitha säkrade den ädlaste valören till värdnationen i sin sista tävling tillsammans. Strax innan tog Malin Josefsson NM-silver för seniorer.

Svenskt guld och silver på NM
Att det var en lycklig vinnare som for fram i ärevarvet gick inte att ta miste på. Foto: Fredrik Jonsving

Frida Edin tog Nordiska Mästerskapets sista chans och red hem guld på NM för ponny med Hof Ter Eketers Covitha (new forest, sto, f 2007, e Orlando-Sander, uppf Dhr L. Van de Put).

Genom den felfria banhoppningen i går hoppade hon upp sig till tredje plats och genom terrängen på bara 3,6 straff för tiden bar det hela vägen upp till det enda svenska NM-guldet under mästerskapet.
– Jag är så, så tacksam över min ponny – hon är bara helt fantastisk, säger Frida som strålade lyckligt under ärevarvet och inte kunde hålla tillbaka glädjetårarna.


Frida Edin och Covitha säkrade guldet. Foto: Fredrik Jonsving

Det här var det framgångsrika ekipagets sista tävling. Frida är 16 år och C-ponnyn, som så ofta slår de större D-ponnykonkurrenterna, ska säljas.
– Nu fick vi ett väldigt fint avslut tillsammans, säger Frida om den guldkantade sista tävlingen.

Laget tvåa
Det svenska ponnylaget blev tvåa med ynka 1,1 straff mer än Danmark. I det svenska silverlaget red Elvira Gustafsson/Royal Gold Apollo, Luana Palmqvist/Finding Nemo, Frida Edin/ Hof Ter Eketers Covitha och Engla Westerberg/Magnificent.

Malin tog seniorsilver
Runt en tredjedel av startfältets 60 ryttare i NM för seniorer strök sig innan terrängen. Ekipagen som startade i den efterlängtade solen tog det överlag lugnt och lät klokt hellre straffen för tid ticka på.


Vivian Mary Ryslinge och Diva de Vision mot guldet i eftermiddagssolen. Foto: Fredrik Jonsving

Resultatlistan kastades om en hel del och det blev slutligen danskt, svenskt, danskt på pallen. Vivian Mary Ryslinge segrade med Diva de Vision medan silvret gick till den svenska EM-ryttaren Malin Josefsson med Golden Midnight (SWB, val, f 2008, e Goldmine-Maraton, uppf Gert Hermansson, äg Karin Berglund).

– Jag hade faktiskt inte medalj i åtanke eftersom vi låg på 14:e plats innan terrängen. Golden Midnight fick rulla på och eftersom han är naturligt snabb räckte det långt, säger Malin som fick 13,5 straff för tiden att lägga till sina 51,5 dressyrstraff.

Brons till laget
Det svenska seniorlaget med Jonna Britse/Quattrino, Sofie Andersson/Gardenia R, Philippa Magnusson/Cesar och Anna Bredberg/Easy To Love hade grepp om en ädlare valör, men halkade ner till tredje plats efter en vägran och en avfallning.

Det blev alltså ett brons bland de fyra lagen där Danmark tog guld och Norge silver.
Bäst i det svenska bronslaget var Philippa Magnusson med unga Cesar (SWB, f 2010, SWB, e Crelido-San Quintero xx, uppf Ulla Magnusson, äg Philippa Magnusson) som blev nia indivduellt.


Malin Josefsson och Golden Midnight tog NM-silver.


Philippa Magnusson och Cesar var bäst i det svenska bronslaget.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden