Hästliv
15 januari 2014 12:11

Är ”Kiddo” årets första föl?

För en vecka sedan föddes hingstfölet Doa Kidogo, kallad Kiddo, hos Susanne Sandström i Herrljunga. ńr han årets förstfödda föl i Sverige?

Är ”Kiddo” årets första föl?
´Keddo´ föddes mitt i vintern och är redan en vecka gammal.

I morse efterlyste Ridsport årets först födda föl i Sverige. Redan nu kan vi ha fått svaret. Det är Susanne Sandström som berättar att hon fick ett hingstföl den 8 januari. Fölet har en varmblodig travare som mamma och en tinker som pappa. Hingstungen kom till världen 1.47 på natten.

Fölningen var inte planerad, utan ”Kiddo” tillverkades utan Susanne Sandströms vetskap när hennes sto och hingst gick tillsammans i hagen. 
– Det var inte alls meningen att det skulle bli så. Det jobbigaste var att jag inte hade en aning om när mitt sto skulle föla. Hon började fylla i juvret vid lucia. Men det var ju bättre att han föddes nu än i december, säger hon.  

Fölet har en vit liten fläck och fick därför namnet Doa Kidogo, som är swahili och betyder en liten fläck. Han har redan fått smeknamnet Kiddo.  

Är Keddo årets först födda föl i Sverige? Eller vet du någon som har fått föl ånnu tidigare? Hör av dig till oss och berätta!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-