Hoppning
2 maj 2020 07:20

Årets hoppallsvenskor ska genomföras om möjligt

BeskedSvenska Ridsportförbundet har fattat beslut om årets hoppallsvenskor. Division I ställs in medan övriga ska genomföras i höst – om möjligt. Läs mer här.

Årets hoppallsvenskor ska genomföras om möjligt
Förbundet kommer att fatta definitivt beslut om datum och plats för hoppallsvenskorna i takt med hur restriktionerna eventuellt förändras. Foto: Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundets Hoppkommitté har beslutat om årets hoppallsvenskor på förbundsnivå. Inriktningen är att Folksam Elitallsvenska ska genomföras inomhus i höst med två-tre omgångar och final. Ingen upp- eller nedflyttning till 2021 kommer att ske.

Ridsportallsvenskan division I ställs in helt eftersom majoriteten av zonerna i Folksam Elitallsvenska är fulla till nästa år. Eftersom ingen nedflyttning ska ske finns det inte heller plats för uppflyttning. För Folksam Ponnyallsvenska gäller samma sak som för Folksam Elitallsvenska medan ponnyallsvenskan division I genomförs enligt distriktens beslut. Detta så länge sista omgången går på nivån i dagens regelverk. Seriesegraren kommer att flyttas upp till Folksam Ponnyallsvenska 2021 då ingen zon i Folksam Ponnyallsvenska är full.

Information om var, hur och när serierna ska genomföras kommer senare när det står klart hur restriktionerna från regeringen, Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet ser ut. Om en serie inte går att genomföra betalas serieavgiften tillbaka alternativt kan föreningen välja att låta den kvarstå till nästa säsong.

Läs mer om hoppallsvenskorna hos Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden