Blogg
8 december 2013 16:24

Årets sista tävling

Nu gäller det att passa sig så inte all luft går ur en, årets sista tävling är klar. Vi fick ett nedslag i semifinalen i Swedish Riders Trophy och hamnade en enda liten poäng utanför finalen. Totalt sett är jag supernöjd.

Vi har gjort väldigt jämna resultat under hela touren, och nu gäller det att bli ännu bättre! Jag måste sluta underskatta Bluppans galopp så att jag inte rider för starkt på vissa linjer bland annat. 

Vi skulle åkt och hoppat en 1, 40 igår, men snön vräkte ner och man såg rapporter om ishalka i norra Skåne, så jag bestämde mig för att ställa in det. Även idag blev hemmadag på grund av väglaget, litet behövlig städning som aldrig hinns med under säsongen blev gjord istället. Lagom till jul, känns nästan planerat – fast det var det inte.

Det har varit väldigt kul att rida SRT- tävlingarna, man ser så mycket av vad alla andra gör också, och lär sig. Stort tack till Tim Smart som genomfört den otroliga satsningen! Nu börjar vinterns träningshelger, Finland är inplanerat varje månad, och även en del clinics och träningar här hemma. Staffanstorp, Eslöv, Hässleholm och Roslagen. Därutöver mest träning hemma med våra utbildningshästar och försäljningshästar, mina långtidselever och andra som kommer för kortare perioder.

Nästa års tävlingstermin är inskriven, nu gäller det att sätta sig och göra en plan för varje häst. De tre som går fälttävlan har redan vilat, Bluppan får en lugnare period nu ett par veckor. 

En löjligt uppblåst debatt kring nya kvalregler i fälttävlan har skapats av pressen. Mycket av de nya reglerna är bra, medan vi aktiva efterlyser konsekvensanalys på en del delar. Ibland förstoras saker upp utan anledning, men så är det väl med en del skribenter, de vill gärna få det att se ut som skandaler. Det kanske leder till eftertanke trots allt, man kan ju hoppas. 


Såg på Anna & Williams blogg en ny plastrong som kunde fås personifierad med tillägg av egna färger, eller svensk flagga. En sån ska jag nog ge mig själv i julklapp! Annars är vi inte så julklappiga hos oss, även om Benka hade hittat nåt skydd för stötfångaren bak på bilen som ska hjälpa när man kopplar släp. 40 spänn på Biltema tyckte han att det var värt. Jag fattar ingenting faktiskt. Det var mina julklappstips för i år. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden