Fälttävlan
27 augusti 2017 14:34

Årets svenska mästare i fälttävlan korade

Anna Nilsson, Lina Forsberg och Jennifer Hallsenius blev svenska mästare när SM i fälttävlan för seniorer, unga ryttare och juniorer avslutades på Segersjö utanför Ŗrebro på söndagen.

Årets svenska mästare i fälttävlan korade
Lina Forsberg, Jennifer Hallsenius och Saga Suovanen la beslag på medaljerna i juniorernas SM i fälttävlan. Anna-Lena Bergqvist

Veteranen Anna Nilsson lotsade Candy Girl (HANN sto f  2005 e Contendro I-Argentinus, uppf Peter Fries äg  Hästängen) till SM-guld i seniorernas mästerskap som gick i CNC3*. Ekipaget ledde från början till slut och började med 47,6 straff i den inledande dressyren. Sedan blev det idel nollor i protokollet förutom i kolumnen för tid i terrängen där det blev fyra straff. 

Anna Nilsson var strålande glad över sitt guld – trots att hon ständigt är i farten har hon inte vunnit SM-guld sedan 1990. 

Anna Nilsson ledde seniorernas SM från start till mål. 

Viktoria Carlerbäck.

Silvret gick till en annan erfaren ryttaren genom Viktoria Carlebäck och Zlatan B som låg tvåa genom hela tävlingen. Anna Bredberg och Easy to Love tog hand om bronset. 

Seniorernas SM hade bara fyra ekipage till start – förra året var det något fler – men det hördes en hel del synpunkter om att något behöver göras för att locka fler till mästerskapet i framtiden. 

Resultat seniorer

Lina Forsberg och Kaizen på väg mot SM-guld för young riders. 

I mästerskapet för unga ryttare tog Lina Forsberg hem guldet med Kaizen (SWB val f 2008 e Caressini L-Nocturne, uppf Johan Björk, äg Marie Forsberg). Här reds det en CIC2* och det var sex ekipage som jagade SM-medaljer. Sofia Andersson och Gardenia R tog silver och Kaizen medan Moa Nordfjäll red Eligius Key till brons.   

Resultat, young rider

I juniorernas SM, som gick i CIC1*, gick guldet till Jennifer Hallsenius och Chelldon Z (SWB hingst f 2004 e Chellano Z-Cortus, uppg Peter Sundling, äg Carina Hallseniud). Och det var en lättad ryttare som tog emot guldmedaljen. 
– Jag var jättenervös innan start i terrängen. Jag ledde och ville hålla i det. Jag är jätteglad att det gick vägen, säger hon.  

Lina Forsberg och Caloj tog silver och bronset gick till Saga Suovanen med Nueller Aldrie.

Resultat, juniorer

Anna Bredberg red hem bronset i seniorernas SM. 

Katrin Norling vann den internationella tvåstjärniga klassen tillsammans med Fernando-Ukato.

I samband med mästerskapet reds och en CIC2* med  26 startande. Katrin Norling vann med Fernando-Ukato (KWPN val f 2010 e Ukato-Holland, uppf H J. Steggink, äg fam Mariette Norling). Ekipaget tog ledningen direkt i dressyren och släppte den sedan inte i från sig. Danska Vivian Mary Ryslinge blev tvåa med Norges Stine Skedsmo blev trea. 

Resultat CIC2*

Foto: Anna-Lena Bergqvist

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden