Distansritt
29 september 2012 20:17

Årets unga distanshästar utsedda

Unghästfinalerna för 5- och 6-åriga distansrittshästar avgjordes i år på lördagen under Laxåritten. Ņrets 5-åring blev Min Pontijack och årets 6-åring blev Elopolda ox.

I unghästfinalen gäller det inte att vara först i mål. I stället får deltagarna poäng i slutbesiktningen för bland annat tempo, metabolik och rörelser. De hästar som får högst poäng i respektive åldersgrupp och hamnar i elit enligt fransk modell går vidare till en frivillig finalbesiktning. Där bedöms hästarna på nytt enligt ett särskilt protokoll där till exempel upptravning på en åtta ingår. Domare var veterinärprofessor Lars Roepstorff, SLU, som tidigare varit landslagsveterinär för distansryttarna.

Årets 5-åring blev Min Pontijack, ägd och riden av Anette Falk och uppfödd av Eleonore Sjölund, Hallstahammar.

Årets 6-åring blev Elopolda ox, riden av Sara Henriksson, ägd av ryttaren och Sabina Rapp och uppfödd av Elisabeth & Jan Wahn, Mariestad.

Läs mer om unghästfinalerna i distansritt i nästa nummer av Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden