Avelsnyheter
14 april 2020 17:42

ASRP-hingstar får dispens

CoronasmittanFyra hingstar har fått dispens av ASRP - Avelsföreningen för svensk ridponny - för avel under 2020, efter att bruksprovet på Grevagården ställdes in i mars.

ASRP-hingstar får dispens
Belissimo RP 193 på Grevagården i mars, där han var för genrep några veckor innan det planerade bruksprovet - som sedan ställdes in. Foto: Pernilla Hägg

ASRP:s styrelse har tagit beslutet, då coronasmittan satte stopp för bruksprovet. Det handlar om fyra hingstar som nu får dispens att verka i aveln 2020. Deras avkommor kommer att kunna registreras på samma villkor som om hingstarna var godkända på vanligt vis, skriver ASRP.

Det handlar om 4-åringarna Belissimo RP 193 (e FS MR Right-FS Don’t Worry) och Ragnarps Rolex RP 194 (e Cartier RP 164-Veronas Gerswin), samt 5-årige Orchard Zweed RP 191 (e LV Winston-De Goede Ree Now or Never) och Lunds Bitsch Boy (DK, -16, e D-Day-FS Champion de Luxe) som är godkänd för spermaimport.

Danske Bitsch Boy är nära besläktad med Belissimo – stoet Blondie Bitsch är mormor till Bitch Boy och mor till Belissimo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden