Ponny
4 november 2023 12:43
Ridsportplus

Astrid Kaczynski är svensk mästare på B-ponny: ”Fanns bara i mina drömmar”

Unga mästareSM-finalerna i Borås är i full gång och dagens första svenska mästare heter Astrid Kaczynski. Tillsammans med sin ponny Lavally Sam levererade de en felfri och snabb runda och bärgade guldet inför fullsatta läktare. Se vilka som tog silver och brons – och vad Astrid säger om drömsegern och sin ponny.

Astrid Kaczynski är svensk mästare på B-ponny: ”Fanns bara i mina drömmar”
Astrid Kaczynski med sin drömponny Lavally Sam. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Idel nollfelsrundor och snabbast i omhoppningen. Det var Astrid Kaczynski melodi i årets svenska mästerskap inomhus. Silvermedaljen reds hem av Adam Hammarström och Tullohea Minnie och bronset tog Jonathan Hansson och Stald Fox’s Mr Fox hand om.

– Det känns helt otroligt, denna drömmen fanns bara i mina tankar, säger den nyblivna svenska mästaren Astrid Kaczynski när hon suttit av efter det fartfyllda ärevarvet i Borås ridhus.

Guldponnyn Lavally Sam och Astrid har snart hängt ihop ett år och ryttaren har inte legat på latsidan. I somras blev det en sjundeplats på ponny-SM på Sundbyholm och nu blev det alltså en fullträff.
– Vi har tränat mycket och försökt hitta varandra så bra som möjligt – och faktiskt njuta av den tiden vi har tillsammans. Och allt jag får uppleva med honom, säger Astrid som tränar för Lavally Sams tidigare ryttare Smilla Gardiner, som också tagit SM-medalj med superponnyn.

Kat B Medaljörer-2650
Guldvinnaren Astrid flankerad av silvermedaljören Adam Hammarström och bronsmedaljören Jonathan Hansson. Foto: Pernilla Hägg
Astrid Kaczynski Lavally Sam-2532
Astrid Kaczynski och Lavally Sam på väg mot SM-guld. Foto: Pernilla Hägg
Adam Hammarström Tullohea Minnie-2427
Adam Hammarström och fantastiska Tullohea Minnie som har burit flera ryttare till SM-medalj. Foto: Pernilla Hägg
Jonathan Hansson Stald Fox's Mr Fox-2361
Jonathan Hansson tog första medaljen av dagens tre möjliga – i skrivande stund återstår start i kategori C och i children där han också har guldlägen. Foto: Pernilla Hägg

Är ni en ”perfect match”?
– Det skulle jag verkligen säga. Han är drömponnyn som jag verkligen har letat efter i hela mitt liv. Jag är så glad att det blev han och jag.

Vad är det som är så speciellt med honom?
– Det finns många saker att säga … Han räddar en i alla lägen, han ställer upp för en och vill bara göra allt rätt hela tiden, säger Astrid Kaczynski.

Resultat SM-final hoppning kat B

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden