Fälttävlan
8 september 2019 19:02

Åttondeplats för Svennerstål och Stinger i Burghley

FälttävlanLudwig Svennerstål tappade sin fjärdeplats i klassikern Burghley under söndagens avslutande banhoppning. Med två hinder ner tickade straffpoängen upp till 46.8. Det räckte till en åttonde plats. 

Åttondeplats för Svennerstål och Stinger i Burghley
Ludwig Svennerstål och Stinger slutade på åttondeplats i årets Burghley. Foto: Roland Thunholm

Felen i banhoppningen tar han på sig själv.
– Jag sjabblade lite, var inte hundra. Jag hittade inte riktigt rytmen, säger han.
Ludwig Svennerstål var ändå mer än nöjd med resultatet, och med hästen.

– Vårt mål var att vara inom topp tio. Nu blev vi åtta och det är ett väldigt bra resultat. Burghley är ändå det svåraste du kan rida. Så jag är väldigt glad för min hästägare som också fött upp hästen, säger han till Ridsport.

Årets Burghley har varit en berg och dalbana för Ludwig Svennerstål. Efter dressyren låg han på plats 21 med Balham Mist och på plats 29 med Stinger.

I terrängen levererade 12-årige SWB-hästen Stinger (Spender S-Waajib xx, uppfödare och ägare Skånegårdar AB) en felfri och snabb runda och seglade hela vägen upp till fjärde plats.

Ramlade av

Med Balham Mist däremot gick det inte alls vägen. Efter en missbedömning relativt tidigt i banan ramlade Svennerstål av och uteslöts.

Detta var 29-årige Svennerståls tredje Burghley. 2013 var han nia med King Bob.

Ludwig Svennerstal (swe) And Stinger
Ludwig Svennerstål och Stinger fick till en grym terrängrunda i den femstjärniga terrängen i Burghley på lördagen. Foto: Trevor Holt

Många bortfall

Andra svenska ekipaget på plats, Johan Lundin och Mind Me, uteslöts i terrängen. Totalt uteslöts eller utgick 31 av de 64 ekipage som startade terrängen.

Om de många bortfallen i terrängen säger Ludwig Svennerstål att det kan bero på att det var många debutanter i startfältet i år.

– En femstjärnig fälttävlan ska vara svår. Men det var en välbyggd bana och inga skadade sig, säger han.

Iskall segerrunda

Vinnare blev Storbritanniens Pippa Funnell på MGH Grafton Street. Ekipaget tog ledningen redan i dressyren och höll sedan i den genom en iskall runda i terrängen.

Som sist ut i banhoppningen hade hon råd med ett ner, men inte mer. En rivning blev det också, men efter det höll hon ihop både nerver och sin heta häst ända in i kaklet.

Det var hennes andra seger i Burghley. Den första tog hon 2003.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden