Körning
17 augusti 2019 21:00

Avancemang för svenskarna efter maratonmomentet

EM i fyrspannMaratondag i EM för fyrspannsekipage - nu händer det saker! Fredrik Persson och Axel Olin gjorde varsin fin insats och båda klättrade också i resultatlistan. Mycket välförtjänt!

Avancemang för svenskarna efter maratonmomentet
Efter maratonkörningen avancerar Fredrik Persson i resultatlistan (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Allt kan som sagt hända i körningens maraton och och familjeuppgörelsen signerad Chardon från Nederländerna fick ett snabbt slut när pappa Ijsbrand Chardon blev eliminerad redan efter tre hinder.

Bram Chardon höll dock ställningarna och blev tvåa i dagens tuffa körning. Efter två grenar är han nu i ledarposition medan övriga nederländare har fått släppa greppet lite. Koos de Ronde var allra snabbast i fem av åtta hinder men fick sedan problem i sista och raset ner till en 32:a plats i maraton var totalt. Efter två grenar ligger den populära holländaren inte bättre till än på plats nr 27.

Dagens segrare var istället Tysklands Michael Brauchle som därmed ryckte rejält. Även övriga tyska kuskar hänger med och det börjar kännas en svag guldvittring för dem, främst i lagtävlingen.

190817_rolandthunholm_michaelbrauchle
Tyske Michael Brauchle vann maratonmoment (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Svenskarna då? OK med fina ryck i resultatet. I detta tuffa sällskap är det inte lätt även om man kör snabbt. Fredrik Perssons bästa hindertid kom i hinder nummer 6 där han var åttonde man igenom. Efter två grenar ligger han nu på fjortonde plats. Marginalerna är små och om bollarna i morgondagerns precisionskörning håller sig lugna kan det bli ytterligare avancemang.

Axel Olin var 21 man i mål i maraton, efter två grenar är han på plats 24 – ett avancemang från dressyrdagen med tio placeringar.

EM Göteborg Axel Olin körning, maraton Foto: Jenny Schweiler Staaf
Axel Olin avancerar tio platser efter maratonkörningen (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Nu väntar avslutning med precisionskörning och medaljutdelning. Kanske är inte svenskarna med på det sistnämnda men chansen till ännu bättre placeringar finns där!

I lagtävlingen leder nu Tyskland före Belgien och Frankrike. Sverige är på sjätte plats och har fyra lag efter sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-