Sverige
8 juli 2018 13:06

Avelsprofilen Karl-Anders Olsson är död

DödsfallAvelsprofilen Karl-Anders Olsson har dött. Hans bidrag till utvecklingen av SWB-aveln har varit stort och han bland annat fött upp flera godkända hingstar.

Avelsprofilen Karl-Anders Olsson är död
Karl-Anders Olsson har gjort många insatser på olika sätt i svensk avel. Nu är den skånske hästkarlen död. Bilden är tagen i samband med bruksprovet i Helsingborg 1983 då hans Brilliant och Rex blev etta och tvåa. Foto: Privat

Det är Karl-Anders Olssons anhöriga som berättar om dödsfallet på sociala medier.

Karl-Anders Olsson bodde i Trolle-Ljungby utanför Kristianstad och blev hedersmedlem i SWB 2016 efter ett långt liv i hästens tecken. Han har fött upp tre vinnare av Kungakannan; Falsett, Edelweiss och Maradonna.

Karl-Anders Olsson var också uppfödare och/eller ägare till hingstarna Brilliant 663, Rex 673, X:et 755 och Refaat 783.

Hans anhöriga beskriver honom som en man med känsla för detaljer, stor kunskap och framför allt tydliga mål i sitt avelsarbete.

Karl-Anders Olssons sista föl, Revolt, föddes 2014 och i likhet med de flesta av Karl-Anders uppfödningar fick han diplom i samband med sitt treårstest förra året.

Karl-Anders Olsson blev 87 år gammal. Han sörjs närmast av sin fru Inger, barn och barnbarn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden