Fälttävlan
29 september 2018 20:22

Avgörandet nära: Ruggigt tight i toppen på lag-SM

Lag-SMLag-SM i fälttävlan hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb är snart inne på slutspurten. Det är ruggigt jämnt i toppen inför söndagen då medaljörerna ska koras, inte minst band ponnylagen där hela 29 lag deltar.

Avgörandet nära: Ruggigt tight i toppen på lag-SM
Det är mycket framgång för Frida Andersén på lag-SM hitills: Hon är lagledare för ponnylaget som ligger trea, hon rider i det ledande hästlaget och hon ligger individuellt tvåa med Box Cayenne. Arkivbild: Fredrik Jonsving

I morgon är det dags för avgörandet i lag-SM hos Hermanstorps Kör- och Ridklubb utanför Falkenberg. Lagen rider sin terräng i morgon och det är så tätt det kan bli i toppen bland ponnylagen. Enormt många ponnylag, hela 29 stycken, deltar i lag-SM i år.

Hemmalaget Hermanstorps kvintett leder: Julia Andersson/Snuske, Alva Johansson/Nors Dusky Dolphin, Natalie Petersson/Donegreagh Prionsias, Thelma Wessman/Mollehusen Superstar och Julia Nilsson/Wilma Squint under ledning av lagledare Anne Persson.

Ledarna ligger på 90,4 straff efter dressyr och banhoppning. Laget jagas närmast av Ekenässjöns Hästsportklubb på 90,7 straff och Hofors Ridsällskap på 91,6 straff.

Filippa Nöjd - Essenar Zara Fj-7143
Filippa Nöjd och Essenar Zara leder den högsta ponnyklassen och ligger trea med laget Hofos RS. Arkivbild: Fredrik Jonsving

De elva hästlagen, som tävlar på enstjärnig nivå, har också gjort sin dressyr och banhoppning. Leder gör Hofors Ridsällskap med Jenny Dalin/Liberty Gracelyn, Anna Jonsson/Norson, Alma Forsberg/Hurricane, Anna Valegren/Simson och ridande lagledare Frida Andersén/Box Cayenne.

De toppar på 94,5 straff, före Hässleholms Hästsportförening på 99,9 och Hermanstorp Kör- och Ridklubbs lag 2 på 101,2 straff.

CNC1* leds individuellt av Johan Lundin/Gilbert O.A på 27,6 straff, före Frida Andersén/Box Cayenne på 28 straff jämnt. Ponnyryttarna rider i några olika klasser och leder just nu gör Filippa Nöjd/Essenar Zara i P90, Ida Rönneholm/Stackarps Debbie i P80-13 samt Maya Blomqvist/Iron Man i P80 13-20.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden