Körning
5 juli 2015 12:01

Axel Olin trea i Tyskland

Axel Olin slutade på en bronsplats totalt när körtävlingarna i Drebkau i Tyskland avgjordes med konkörningen på söndagen.

Axel Olin trea i Tyskland
Axel Olin blev trea totalt vid de internationella körtävlingarna i Drebkau.

Axel Olin var tvåa i avslutningen och därmed kunde han också klättra en placering och bland annat lämna meriterade Christoph Sandmann, Tyskland, bakom sig.

Totalt startade nio fyrspannskuskar i Drebkau och även om Axel Olin framöver får betydligt värre konkurrens så var dettta en härlig prestation och säkert en nyttig genomkörare, det är snart dags för fler internationella stortävlingar. I det Olinska spannet gick Avantie, Amigo, Don Pronto och Pamino.

I enbetsklassen har både Johan Herner med Barslunds Kanton och Catharina Eneroth med unga Cynthia hållit hög klass. För Johans del blev det en sjundeplats totalt efter en konkörning med 17,18 straff – helt godkänt när det handlar om första starten på en internationell tävling med en ny tävlingspartner.

Catharina Eneroth, som var elva efter två grenar, klättrade en placering efter konkörningen och blev tia totalt.

För Axels och Johans del väntar nu närmast körning i Falsterbo. Där gäller det enbetskörning, Axel Olin lämnar alltså tre av hästarna hemma medan Johan selar ut sin andre enbetshäst, brune valacken O’man.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden