Hoppning
21 maj 2019 15:23

Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus

OperationTyske hoppryttaren Max Kühner, som tävlar för Österrike, har fått en fraktur i axeln och väntar nu på operation. Trots skadan hoppade Kühner hem två topplaceringar under helgens tävlingar i La Baule.

Axelskada tvingar Max Kühner att ta paus
Max Kühner får nu en ofrivillig paus i tävlingssäsongen. Arkivbild: Roland Thunholm

45-årige Max Kühner, rankad som nummer 20 i världen, red i franska La Baule i helgen – dock inte i Nations Cup, då Österrike inte hade något lag på plats. Trots axelskadan, som först inte verkade så allvarlig, blev det fina femstjärniga placeringar med topphästen Chardonnay (hingst -07, e Clarimo-Corrado) och framtidshoppet Vancouver Dreams (sto -10, e Valentino-Stakkato).

Men på måndagen konstaterades att skadan är akut, Kühner har en fraktur i axeln som kräver operation. Han skriver på sin webb att han letar efter en erfaren kirurg, och att han kommer att göra allt för att komma tillbaka till hoppbanorna så snart som möjligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden