Hoppning, Ponny
3 maj 2019 19:33

Baltic Cup: Svenskarna säkrade topplaceringar och silverplats i nationshoppningen

På huggetDet är Baltic Cup som gäller den här helgen för många svenska unga hoppryttare. Redan har det blivit en skörd placeringar – inte minst en andraplats i nationshoppningen.

Baltic Cup: Svenskarna säkrade topplaceringar och silverplats i nationshoppningen
Ellen Johansson och Curra Clover Flight, här på väg mot SM-guld, är ett av de svenska ekipagen som har placerat sig i toppen i Fredensborg. Arkivbild: Roland Thunholm

Veckans Baltic Cup-meeting i Fredensborg pågår som bäst och de två mindre ponnykategorierna har ridit sina nationshoppningar. Bäst gick det för Sveriges lag 1, som blev tvåa av de sex lagen till start i C-ponnyernas lagklass. Thea Gånehed/Woodfiled Night Light, Tilda Andersson Laine/Christalls Goblin, Agnes Olofsson Idrizovic/Giovanna och Fanny Fredén/Joyce hoppade i laget. Segern gick till Danmark.

Flera svenska ryttare har inlett starkt med individuella pallplatser. Snyggt svenskt resultat blev det i juniorers 1,30 med Lilly LandgrenCannonball i topp, närmast följd av Beata Hermelin Cab Driver.

I B-ponnyernas 0,90-klass blev en skörd svenska placeringar med Nelly LindgrenStald Fox Mr Fox som segrare. På tredje plats landade Saga Nilsson med Two Tone Billy. I 0,95 var Mathilda Hansson med Oak Deborah bästa blågula med femte plats.

Img-0957
Lilly Landgren med Cannonball vann 1,30 och fick fint sällskap av svenska teamkollegan Beata Hermelin, som var tvåa med Cab Driver. Foto: Privat

Mer svenska placeringar

Wilma Hallberg och Yes To Carrots var bästa svensk i C-ponnyernas 1,10 på fjärde plats. Samma placering tog Beata Hermelin, som med Wischin Chin M var bästa svensk i D-ponnyernas 1,20. I C-ponnyernas 1,15 var det en annan Hermelin, nämligen Clara, som var bästa svensk med sin femteplats med Mr. Jack Sparrow. I childrens 1,15 var Ellen Johansson med Curra Clover Flight bästa svensk på andra plats.

I lilla rundan har det blivit många svenska placeringar och några av dem var bland topp-tre. I D-ponnyernas 1,10 segrade Cajsa Bergman med Westcliffs Grace, just före Filippa Ytterell med Bombay. Thea Gånehed med Askungen blev tvåa i  C-ponnyernas 1,05.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden